26. maj 2020
Herreværelset er et af de fællesskaber, som Ældre Sagen har taget initiativ til. Hver søndag er der cafe på kommunens dagcentre med spændende foredrag eller musik, og det er blot nogle få af mange aktiviteter. Foto: Allan Nørregaard
Herreværelset er et af de fællesskaber, som Ældre Sagen har taget initiativ til. Hver søndag er der cafe på kommunens dagcentre med spændende foredrag eller musik, og det er blot nogle få af mange aktiviteter. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tallet for ensomme er noget helt særligt her i kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tallet for ensomme er noget helt særligt her i kommunen
Fredensborg - 20. september 2019 kl. 06:45
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En ny rapport om ensomhed blandt danske ældre placerer ældre i Fredensborg Kommune på en flot 5. plads hos de kommuner, hvor ensomheden er mindst.

Kun 2,6 pct. af de ældre i Fredensborg Kommune er ensomme. Det er den laveste andel i Nordsjælland og langt under landsgennemsnittet på 4,2 pct. Sådan konkluderer en ny analyse fra Statens Institut for Folkesundhed.

De gode resultater glæder formand for Social- og Seniorudvalget Hans Nissen:

- At indgå i sociale fællesskaber har utrolig stor betydning for vores trivsel og helbred. Derfor er det også vigtigt, at vi som ansvarligt samfund tager hånd om og inddrager hinanden i gode fællesskaber, som det blandt andet sker i vores dag-og aktivitetscentre, pensionistklubber og frivillige foreninger. Og den her rapport tyder jo på, at vi er gode til det i Fredensborg Kommune, og det er jeg selvsagt meget glad for, udtaler Hans Nissen i en pressemeddelelse.

Lokalformanden for Ældre Sagen, Erling Vraa, er også godt tilfreds med 5. pladsen:

- Jeg synes, at vi har nogle rigtig gode fællesskaber i kommunen, så det glæder mig at læse, at mange af vores ældre borgere også synes det. Jeg er sikker på, at den store indsats som vores mange frivillige i Ældre Sagen og andre frivillige foreninger yder, også bidrager til at holde trivslen oppe hos vores ældre medborgere, tilføjer han.

Analysen fremgår af rapporten »Ensomhed og svage relationer blandt ældre«, som blandt andet beskriver uønsket ensomhed blandt borgere på + 65 år. Rapporten bygger på en spørgeskemaundersøgelse, hvor 53.117 borgere på 65 år eller derover har svaret på spørgsmål om hvor ofte de føler sig uønsket alene, hvor tit de ser deres familie og venner, og om de har nogen at tale med, når de har brug for det.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?