18. august 2019
I løbet af 10 år har Fredensborg Kommune reduceret sit CO2-udslip fra 7.990 ton til 49.916 ton årligt. Nu kan yderligere 10 ton ryge, hvis politikerne vælger at bandlyse indenrigsflyvninger for medarbejdere og politikere i arbejdstiden.  Foto: Allan Nørregaard
I løbet af 10 år har Fredensborg Kommune reduceret sit CO2-udslip fra 7.990 ton til 49.916 ton årligt. Nu kan yderligere 10 ton ryge, hvis politikerne vælger at bandlyse indenrigsflyvninger for medarbejdere og politikere i arbejdstiden. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tag toget: Kommune vil droppe flyrejser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tag toget: Kommune vil droppe flyrejser
Fredensborg - 12. december 2018 kl. 04:14
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

700 kvadratmeter rødgran skal plantes et sted i Fredensborg Kommune for at kompensere for de 100-130 årlige flyveture, som kommunens medarbejdere og politikere foretager sig, når de er på arbejde.

arrow Læs også: EL: Kommunen bør undgå flyrejser

Imidlertid er det ikke nok. Økonomiudvalget i Fredensborg Kommune har bedt om et oplæg til en rejsepolitik uden flyrejser. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Pilen peger på, at vi kan blive den første kommune i Danmark, der slet ikke flyver indenrigs. I stedet må medarbejdere og politikere tage tog eller køre i bil, hvis vi skal til et møde eller et kursus, også selvom det er i Aalborg. Vi har bedt forvaltningen om at komme med et oplæg, fordi vi skal være sikre på, at det realistisk kan lade sig gøre, forklarer borgmester Thomas Lykke Pedersen (S).

Diskussionen er opstået, fordi byrådsmedlemmet Kristian Hegaard (R) tidligere på året foreslog, at byrådet skulle lave en klimakompensation for flyrejser. Siden har sagen taget fart, og Økonomiudvalget har allerede besluttet, at der skal plantes træer lokalt for at kompensere for de cirka 90-120 årlige indenrigsflyvninger og de 6-16 årlige europæiske flyvninger.

Klimabelastningen fra flyrejserne er 10 ton CO2 om året, og regnestykket viser, at 700 kvadratmeter rødgran over tid vil kunne opsuge en tilsvarende mængde CO2. Politikerne kunne have plantet skov i Ecuador for 10.000 kroner årligt, men vælger at plante lokalt for omkring 200.000 kroner årligt. Den lokale »flyverskov« bliver dyrere, fordi kommunen umiddelbart ikke selv ejer et areal, der er egnet.

Allerede nu er Fredensborg Kommune nået langt med reduktionen af CO2-udslippet. På 10 år er udslippet faldet fra 7.990 ton til 4.916 ton.

arrow Lad være med at købe aflad for borgernes penge
13. december 2018 kl. 04:53 Opdateret: kl. 22:52

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede