18. februar 2019
Udfordringer tager Per Frost Henriksen gerne op - hvad enten det er i politik eller blot i dartspil.  Dog ikke hvis han skal svømme... Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Udfordringer tager Per Frost Henriksen gerne op - hvad enten det er i politik eller blot i dartspil. Dog ikke hvis han skal svømme... Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sportsmanden, der sjældent viger for noget - bortset fra vand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sportsmanden, der sjældent viger for noget - bortset fra vand
Fredensborg - 16. august 2018 kl. 20:52
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Per Frost Henriksen fylder 60 år og stopper ikke med at kaste sig ud i nye udfordringer. Og dog... En ting har politikeren og idrætsmanden aldrig lært: At svømme.

En dag i 1976 lå Per Frost Henriksen i en liggestol ved en pool på Mallorca og slappede af, inden han igen skulle være holdleder for et yndlingehold i fodbold, der var på tur.

Pludselig blev han kastet midt ud i poolen og følte, hvordan han langsomt sank mod bunden uden at kunne komme ind til kanten. Han nåede at få vand i munden, inden det gik op for kammeraterne fra Nivå Gymnastikforening, at den 18-årige Per Frost Henriksen ikke kunne svømme. Slet ikke.

To kammerater sprang i poolen og fik ham under stort postyr reddet op.

- Jeg husker det som en god tur, men der gik nogle år bagefter, hvor jeg havde mareridt. Jeg drømte, at jeg druknede, fortæller Per Frost Henriksen og tilføjer, at episoden ikke ligger som en traumatiserende oplevelse, men noget, som han husker - og måske har det også givet ham en erkendelse af, at det nogle gange er nødvendigt tydeligt at sige sin mening og skære igennem.

- Da de tog fat i mig, protesterede jeg vist ikke så meget. »Jeg kan ikke svømme«, sagde jeg, men det troede de ikke på. Jeg har nok også sagt, at jeg stadig havde sko på. Så pillede de dem af..., griner han, inden han svarer på det næste spørgsmål:

- Nej, jeg har aldrig fået lært at svømme, og jeg ved egentlig ikke hvorfor. Det er også en fejl, og det ærgrer mig, for jeg har tænkt på det flere gange, også som voksen. Nu kan jeg godt gå ud at bade, men hvis der er børn med, er det altid mig, der siger »Pas nu på ikke at gå for langt ud«...

Hvis man har mødt Per Frost Henriksen, vil man sandsynligvis kunne høre tonelejet for sig, for han taler roligt og afslører sjældent, at der er et temperament gemt i ham. Han har i hele sit politiske liv lagt stor vægt på at være ude mellem mennesker til receptioner, fritidsaktiviteter og kunstudstillinger.

Det hører til sjældenhederne, at man ikke ser hans hvide hårpragt i mængden, nu en anelse mere afdæmpet og ikke helt så vild som for 20 år siden. Før da var håret rødt. Men den venlige og humoristiske mand kan også skære igennem.

- Jeg tager hellere den vanskelige samtale end den ligegyldige samtale, både som formand for DGI Nordsjælland og som gruppeformand for Socialdemokratiet i byrådet. Jeg venter ikke med at tage konflikterne, for jeg mener godt, at vi kan være uenige på en ordentlig måde. I det hele taget gør jeg meget ud af at opføre mig ordentligt, siger han og tilføjer:

- En uenighed er sjældent personlig, og når den ikke er det, skal man lade være med at gøre den personlig.

Per Frost Henriksen har været byrådsmedlem i 28 år og har siden 2007 været formand for DGI Nordsjælland. Han er næstformand i VisitNordsjælland og gruppeformand for socialdemokraterne i Fredensborg Kommune.

Torsdag den 16. august fylder han 60 år.

Han er gift med Anne og bor i Fredensborg, hvor han i sin fritid er motionsløber og ivrig amatørfotograf. 39 halvmaraton er det blevet til igennem årene samt 138 kampe på KIF's førstehold i fodbold, selvom han selv kalder sig en dårlig fodboldspiller.

Per Frost Henriksen har fem bonusbørn og seks bonusbørnebørn. Han flyttede til Karlebo Kommune som fire-årig og har siden boet i Kokkedal, Nivå og nu Fredensborg.

I foråret blev han folketingskandidat for Socialdemokratiet i Fredensborg-kredsen.

Han inviterer til fødselsdagsreception i Nivå Centret lørdag den 18. august fra klokken 11.00 til 14.00.Alle er velkomne, da fødselaren ved, at han ikke får personligt inviteret alle de mennesker, som han vil sætte pris på at se.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk