27. november 2020
Med en ny placering af en 1200 kvadratmeter ny Netto er det lykkes at undgå lastbiler, der skal bakke på Torpenvej for at levere varer, lover Salling Group med nye tegninger for Netto i Humlebæk. Det er dog svært at få forslaget til politisk behandling, eftersom politikerne for halvandet år  siden har vedtaget, at det skal ses i sammenhæng med Humlebæk Centret nye lokalplan - og den lader vente på sig.
gallery icon

Se billedserie

Med en ny placering af en 1200 kvadratmeter ny Netto er det lykkes at undgå lastbiler, der skal bakke på Torpenvej for at levere varer, lover Salling Group med nye tegninger for Netto i Humlebæk. Det er dog svært at få forslaget til politisk behandling, eftersom politikerne for halvandet år siden har vedtaget, at det skal ses i sammenhæng med Humlebæk Centret nye lokalplan - og den lader vente på sig.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se skitserne: Nye Netto-tegninger har ligget i skuffe i fem måneder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se skitserne: Nye Netto-tegninger har ligget i skuffe i fem måneder
Fredensborg - 06. november 2019 kl. 05:49
Af Steffen Slot

Det er nu fem måneder siden, at Salling Group indsendte nye skitser og tegninger til en udvidelse af Netto på Torpenvej i Humlebæk. I papirerne til Fredensborg Kommune var der skitseret en løsning, hvor lastbilerne ikke behøvede at bakke på Torpenvej for at levere varer.

arrow Læs også: Debat: Sælg Kulturstationen og få Netto væk fra Torpenvej

Vedhæftet var også en rapport fra Institut for Center Planlægning, der konkluderede, at en udvidelse kun vil påvirke dagligvarehandlen i Humlebæk Centret med ganske få millioner kroner årligt, ligesom der også var beskrevet en underskriftsindsamling fra fem dage i februar, hvor næsten 500 kunder skrev under på en støtteerklæring til det planlagte Netto-projekt.

Byrådsmedlemmet Mie Stattau (V) mener, at det nu er på høje tid, at politikerne og borgerne igen skal diskutere og se Nettos planer for en udvidelse af den kun cirka 600 kvadratmeter store butik.

- Vi er i et dilemma, fordi byrådet har besluttet, at en udvidelse skal ses i sammenhæng med planerne for Humlebæk Centret. Men jeg synes også, at sagen bliver trukket i langdrag. Jeg kan læse mig frem til, at der sigtes mod at have en lokalplan på plads for Humlebæk Centret i sommeren 2020, og det må betyde, at vi kan gå i gang med at se på Nettos projekt for at sikre, at det fra starten indgår i en sammenhæng med bymidten. Der er også nogle skitser, som jeg synes, at borgerne gerne må se, siger Mie Stattau, der gerne ser, at der kommer en egentlig sag på et møde i Plan-, Miljø- og Klimaudvalget.

Hun mener dels, at der er nye oplysninger om håndteringen af tunge lastbiler i et område med skoleelever, og hun mener, at Salling Group og beboerne i området har et rimeligt krav på at vide, om der kommer en udvidelse eller ej - herunder særligt de beboere i området, som med en udvidelse har lavet aftale med Netto om, at deres huse bliver solgt.

Principielt mener Mie Stattau, at der skal være plads til en fri konkurrence på dagligvaremarkedet i Humlebæk, også på beliggenhed, og Netto har ingen planer om at lukke eller flytte butikken på Torpenvej. Derfor vil der være dagligvarehandel også uden for Humlebæk Centret, hvad enten der kommer en udvidelse eller ej.

Det er nu halvandet år siden, at byrådet på et møde i april 2018 satte Nettos udvidelsesplaner i bero med henvisning til, at det skal ses i sammenhæng med en ny lokalplan for Humlebæk Centret.

Analysen fra Institut for Center-Planlægning er lavet i maj måned i år, og den fornyede ansøgning er sendt til kommunen den 28. maj. Den er i øvrigt lavet samme sted, som Hørsholm har fået lavet den seneste analyse af konsekvenserne af det ambitiøse format-projekt for en ny bymidte i Kokkedal.

Her regnes ICP-analysen for den mest præcise, da den har fået Cowi til at ændre tal i Cowis tre år gamle undersøgelse af effekten af en ny bymidte i Kokkedal syd for Føtex og Rema.

arrow Bedre skolevej er ikke en Netto-løsning
03. december 2019 kl. 11:20 Opdateret: kl. 11:20
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?