25. maj 2020
En delegation fra Fredensborg Kommune bestående af borgmester Thomas Lykke Pedersen og kommunaldirektør Kim Herlev Jørgensen besøgte i dag Amalienborg Slot og overbragte HM Dronning Margrethe nyheden om den særlige fødselsdagsgave fra kommunen.
En delegation fra Fredensborg Kommune bestående af borgmester Thomas Lykke Pedersen og kommunaldirektør Kim Herlev Jørgensen besøgte i dag Amalienborg Slot og overbragte HM Dronning Margrethe nyheden om den særlige fødselsdagsgave fra kommunen.
Foto: Peter Dahlerup Fotografi
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se hvad kommunen giver dronning Margrethe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se hvad kommunen giver dronning Margrethe
Opdateret 15. april 2015 kl. 13:32
Fredensborg - 14. april 2015 kl. 13:14
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fredensborg Kommunes gave til Hendes Majestæt Dronning Margrethe er et træ med sorte valnødder. Da træet er 10-15 år, var det for stort til at borgmesteren og kommunaldirektøren kunne tage det med på Amalienborg.

arrow Læs også: Kongeligt portræt, der sprænger rammerne

Derfor medbragte de et billede af træet, da de overrakte gaven til dronningen på Amalienborg tirsdag formiddag.

- Dronningen blev meget glad for gaven. Det sorte valnøddetræ var da også et helt specifikt ønske fra Dronningen selv, som jo altid har interesseret sig særligt for naturen og for havekunst. Det er vi jo mægtige glade for i Fredensborg, hvor der er et helt særligt bånd mellem Kongehuset og byen - og hvor Slotshaven spiller en væsentlig rolle som åndehul for byens indbyggere og turister, udtaler borgmester Thomas Lykke Pedersen (S).

De sorte valnødder er spiselige, og træet er kendetegnet ved at være særligt graciøst i sit udseende og fremtoning. Det skal stå i den private have, når det senere på året bliver fragtet til slotshaven. Valnøddetræet af sorten Juglans Nigra stammer oprindeligt fra Nordamerika og blev indført første gang i Danmark i 1790'erne. Det vil i slotshaven vokse sig 20-25 meter højt med en bred krone.

arrow Hoffet: Dronningens fødselsdag bliver uden aflysninger
14. april 2015 kl. 14:28 Opdateret: kl. 14:29
arrow BLÅ BOG: Syg prins Henrik melder afbud til fødselsdag
14. april 2015 kl. 14:21 Opdateret: kl. 14:23
arrow Prins Henrik er for syg til dronningens fødselsdag
14. april 2015 kl. 13:22 Opdateret: kl. 10:37
Nu er det igen muligt at komme på restaurant. Har du savnet at gå ud og spise?