23. februar 2020
Borgerne kan glæde sig til midten af marts, hvor Dronningen bydes velkommen til sommeropholdet på Fredensborg Slot - samme sted som den store 80 års fødselsdag for familie og venner skal holdes.  Foto: Thomas Olsen
Borgerne kan glæde sig til midten af marts, hvor Dronningen bydes velkommen til sommeropholdet på Fredensborg Slot - samme sted som den store 80 års fødselsdag for familie og venner skal holdes. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se datoen: Dronningens fakkeltog med ny tradition

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se datoen: Dronningens fakkeltog med ny tradition
Fredensborg - 21. januar 2020 kl. 20:14
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hendes Majestæt Dronning Margrethe kommer tidligt til Fredensborg i år. Allerede torsdag den 12. marts er der fakkeltog fra Fredensborg Station til slottet, hvor fakkeltoget traditionen tro ankommer omtrent på det tidspunkt, hvor slotsuret slår 21.00.

arrow Læs også: Video og stor billedserie: Hundredvis lyste byen op for Dronningen

I år sker der en fornyelse af traditionerne, da Slotskirkens Pigekor vil synge med på de sange, der synges efter borgmesterens velkomsttale til dronningen. Faktisk er det borgmesterens ide, fortæller han.

- Har I hørt mig synge? Nej, vel, for jeg løber altid væk fra mikrofonen i samme øjeblik, vi begynder at synge - så jeg ikke står for tæt på, griner borgmester Thomas Lykke Pedersen og forklarer mere alvorligt:

- Jeg synes, at det vil bidrage til underholdningen, at Slotskirkens Pigekor synger med. Det vil vi alle have glæde af, og pigekoret blev glade for invitationen, da vi spurgte.

I 2019 blev dronningen budt velkommen til Fredensborg Slot så sent som den 23. april, men det ville ikke gå i år, da det rammer midt i et travlt fødselsdagsprogram omkring dronningens 80 års fødselsdag. Den 3. april er der pressemøde i Havesalen på Fredensborg Slot - endnu en tradition, når der er store begivenheder i Kongehuset. Fredensborg Slot spiller en central rolle også på selve fødselsdagen den 16. april, hvor der er morgenvækning på slottet med deltagelse af familie og venner.

På slaget 12.00 får danskerne mulighed for at sige tillykke, når Dronningen og den kongelige familie træder ud på balkonen på Christian IX's Palæ, Amalienborg. Efterfølgende kører Dronningen i karet gennem byens gader til Københavns Rådhus, hvor der vil være taler og underholdning, og hvor Majestæten vil vise sig på rådhusets balkon. Selve fødselsdagen slutter med privat middag og dans på Fredensborg Slot med deltagelse af den kongelige familie samt gæster fra ind- og udland, fortæller Hofmarskallatet i en pressemeddelelse.