13. december 2019
Fotografiet er fra 1935, hvor motorsprøjten var kørt til ildebrand i Lønholt. Om vinteren var det vigtigt, at der var hul i det vandsted, der skulle bruges. Foto: Fredensborg Arkiverne
gallery icon

Se billedserie

Fotografiet er fra 1935, hvor motorsprøjten var kørt til ildebrand i Lønholt. Om vinteren var det vigtigt, at der var hul i det vandsted, der skulle bruges. Foto: Fredensborg Arkiverne
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Sjove papirer fra 100 år med brandvæsenet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Sjove papirer fra 100 år med brandvæsenet
Fredensborg - 09. august 2019 kl. 06:38
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lørdag den 17. august markerer Nordsjællands Brandvæsen, at brandvæsenet har eksisteret i 100 år i Fredensborg. Det sker fra klokken 10.00 til 14.00 i Jernbanegade, hvor der er flotte brandkøretøjer og undervisning i førstehjælp og forebyggelse.

arrow Læs også: Bah-bu bah-bu; 100 år med brandvæsenet

I den anledning har Frederiksborg Amts Avis været i Fredensborg Arkiverne på rådhuset og fundet to underholdende punktnedslag fra brandvæsenets 100-årige historie.

Allerede i 1904 Fredensborg et frivilligt brandkorps - samme år futtede en pyroman flere huse af i Dalen, og Zarens hus var nær gået med.

Dengang blev der buldret på en brandtromme, når borgerne skulle alarmeres. I 1919 blev korpset kommunalt og fik garage i den gamle rådhusbygning for Asminderød-Grønholt Sogn - bygningen, der i dag er fitnesscenter ved det snart 10 år gamle »bycenter« ved vandtårnet.

Se i billedserien nogle skæve og sjove papirer fra bureaukratiet bag 100 år med et kommunalt brandkorps i Fredensborg. Læs også de tilknyttede sn.dk+-artikler med to særlige nedslag fra 100 år med brandvæsen i Fredensborg.

arrow Da kongen skabte postyr med sin brandøvelse...
09. august 2019 kl. 06:15 Opdateret: kl. 13:33