15. oktober 2019
Avisens fotograf blev inviteret ind i en af lejlighederne,  så han kunne tage et billede af den nye plads set lidt fra oven.  Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Avisens fotograf blev inviteret ind i en af lejlighederne, så han kunne tage et billede af den nye plads set lidt fra oven. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Ny plads i boligområde har byens bedste rutsjebane

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Ny plads i boligområde har byens bedste rutsjebane
Fredensborg - 25. juni 2018 kl. 04:03
Af Andreas Norrie
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Langt over 100 beboere - og særligt børn - var lørdag mødt op til indvielsen af Nivåhøjs nye mødested.

Det var et sandt tilløbsstykke, da boligselskabet Vibo lørdag sammen med beboerne i Nivåhøjs forskellige afdelinger kunne indvie den sidste og afgørende del af et stort såkaldt infrastrukturprojekt med et samlet budget på 23,6 millioner kroner. Et projekt, som skal skabe tryghed, bedre stiforbindelser og mere fællesskab.

For på den nye plads kaldet Tårnhaven, som ligger på Nivåhøjs område lige mellem afdelingerne Nivåhøj I og Nivåhøj II og de nyere ejerboliger på Slåenhøj, er tænkt som det store boligområdes nye mødeplads for både børn og voksne.

Ved indvielsen var fuld gang i pladsens udekøkken, hvor der blev stegt hjemmelavede falafelkugler i varm olie, og børn med kokkehuer skar meloner ud. Der var også børn i sving ved en grill, hvor der blev tilberedt pandekager. Endelig var der også en lang kø af børn, som ikke vil gå glip af én af de lovede 100 gratis ispinde.

Det var boligselskabet VIBO's formand Jackie Lauridsen, pladsens arkitekt Marie Thing og borgmester Thomas Lykke Pedersen(S), som stod for åbningstalerne.

Boligselskabsformandens fortalte blandt andet, at der var tale om et anlæg, som var åbent for alle, og som på grund af finansieringen fra blandt andet Landsbyggefonden med støtte fra Fredensborg Kommune ikke betød højere husleje for beboerne i det almennyttige boligområde.

I forhold til udformningen af pladsen, så forklarede arkitekt Marie Thing, at det var et bevidst valg, at belægningen på pladsen er lavet i tegl.

- Nivå er teglværksby, og den fortælling skal også forankres her, sagde hun om pladsen, der er blevet til efter involvering af beboerne. En proces, som startede helt tilbage i 2015.

Vild rutschebane
Pladsens hovedattraktion for særligt områdets mange børn er rutsjebanen, som også er pladsens tårn, og nok er den højeste af sin slags i Nivå og omegn. Der er vel at mærke tale om en rutsjebane med to rør. Derudover er der også masser af gynger og andre legeredskaber. Og man behøver naturligvis ikke at bo i området for at bruge dem.

Tårnhaven er dog også en have med urtebede, bænke og et stort udekøkken.

Med indvielsen lørdag er sidste del af infrastrukturprojektet afsluttet. Projektets øvrige to hovedelemtener var den nye multibane »Stenbanen«, som allerede er blevet taget brug, og som denne sommer benyttes flittigt af børnene, samt »Torvet«, som er plads med bænke på et sted, hvor mange af områdets stier mødes.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede