17. januar 2021
Onsdag aften klokken 21.42 blev der anmeldt en brand på Rosenvænget i Fredensborg. Foto: Steffen Slot
gallery icon

Se billedserie

Onsdag aften klokken 21.42 blev der anmeldt en brand på Rosenvænget i Fredensborg. Foto: Steffen Slot
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Lodrette vægge stoppede brand i rækkehus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Lodrette vægge stoppede brand i rækkehus
Opdateret 28. november 2019 kl. 13:24
Fredensborg - 28. november 2019 kl. 13:13
Af Steffen Slot

En brand i et rækkehus onsdag aften udviklede sig så hurtigt og voldsomt, at boligen var overtændt, da Nordsjællands Brandvæsen nåede frem. Alligevel lykkedes det at begrænse branden til kun ét rækkehus - næsten da.

arrow Læs også: 54-årig mand er forbrændt i svælget efter husbrand

Det skyldes bygningens konstruktion med solide lodrette skel, fortæller Claus Larsen, der er operativ chef ved Nordsjællands Brandvæsen.

- Da mine kolleger kom frem, var bygningen overtændt, og i vores fagsprog betyder det, at der fuld blus i alle boligens rum, og ilden er brændt igennem døre og vinduer og på vej op i taget, siger Claus Larsen og uddyber:

- Heldigvis fungerede de lodrette skel, så vi kunne standse branden ved at slukke fra begge sider af bygningen. Dermed fik vi begrænset skaderne. For en sikkerhed skyld tager vi altid et stykke af taget til begge sider for at sikre, at ilden ikke ulmer deroppe, og der ser ud til, at branden også i tagkonstruktionen blev stoppet tæt på eller i selve skellet.

Ved branden kom en 54-årig mand til skade. Han blev forbrændt i svælget og kørt til behandling på hospitalet, oplyste Nordsjællands Politi natten til torsdag til Ritzau.

Ifølge meldingen fra politiet kan det have været en juledekoration, der antændte branden. Politiet skal i gang med at undersøge, hvad der præcist ligger til grund. Beboere i husene op til det nedbrændte hus er genhuset, lød meldingen fra politiet til Ritzau.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?