26. januar 2021
Emil Michelsen tager den nye bane i brug. Han er bestyrelsesmedlem i Humlebæk Boldklub. I baggrunden ses Thomas Meier Sørensen, næstformand, og Kristian Hegaard (R), formand for Fritids- og Idrætsudvalget.  Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Emil Michelsen tager den nye bane i brug. Han er bestyrelsesmedlem i Humlebæk Boldklub. I baggrunden ses Thomas Meier Sørensen, næstformand, og Kristian Hegaard (R), formand for Fritids- og Idrætsudvalget. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Begejstring over ny kunstgræsbane

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Begejstring over ny kunstgræsbane

De yngste spillere vil få stor glæde af ny miljøvenlig kunstgræsbane i Humlebæk. Den er også opstreget til 5-mands fodbold.

Fredensborg - 25. november 2020 kl. 19:22
Af Steffen Slot

En kunstgræsbane kan både være god for fodboldspillerne og miljøet. Det er den nye bane i Humlebæk et godt eksempel på.

Det er hverken godt med huller i banen eller små plastgranulater, som bliver spredt i naturen. Derfor besluttede byrådet, at den nye bane i Humlebæk skulle opfylde såvel alle miljøkrav som fodboldspillernes ønsker.

- Jeg er glad for, at vi nu tager en flot og god bane i brug, som klart viser, at miljø og sportslige hensyn fint kan gå hånd i hånd, når bare vi tænker os om og er villige til at prioritere efter det, udtaler borgmester Thomas Lykke Pedersen i en pressemeddelelse.

Banen blev indviet onsdag, hvor også Kristian Hegaard (R), formand for Fritids- og Idrætsudvalget, deltog:

- Den gamle kunstgræsbane blev anlagt i 2009 og var godt og grundigt udtjent. Derfor er jeg glad for, at vi nu har fået en ordentlig og miljøvenlig bane med en god solid bundopbygning. Derudover er de gamle fliser rundt om banen fjernet og erstattet med kunstgræs, så spillerne ikke længere risikere skader på grund af fald på fliserne, forklarer han.

Lars Simonsen (R), formand for Plan-, Miljø- og Klimaudvalget, fremhæver en særlig ting ved den nye bane:

- Som en ekstra miljøsikkerhed installerer vi et lokalt renseanlæg ved banen. Anlægget har en ny filterteknologi, som skal sikre, at gældende grænseværdier overholdes og minimerer udledning af miljøfremmende stoffer til Humlebækken. Anlægget graves ned og kan ikke ses.

Humlebæk Boldklub bruger banen hele året rundt. Også i sommerperioden, særligt i tørre perioder. Derudover bliver banen benyttet af andre mindre fodboldklubber i kommunen, skoler og uorganiserede spillere.

Boldklubben har fået den ønskede opstribning af banerne. Det betyder, at der nu også er opstreget til 5-mands fodbold, da klubben forventer en øget aktivitet hos de yngste spillere.

Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?