28. oktober 2020
Når cykellommen ser ud som på billedet, sker der én ting: Cyklisterne kører ud midt på vejen og tager det bump, som bilisterne også bruger.
gallery icon

Se billedserie

Når cykellommen ser ud som på billedet, sker der én ting: Cyklisterne kører ud midt på vejen og tager det bump, som bilisterne også bruger.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Cyklister må køre ad smalle ukrudtsspor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Cyklister må køre ad smalle ukrudtsspor
Fredensborg - 29. september 2020 kl. 19:03

Der er mindst en læser, der har fulgt nøje med i artiklerne om en cykelsti mellem Avderød og Karlebo.

arrow Læs også: Op ad bakke for løfte om cykelsti på landet

I øjeblikket er den skrinlagt, fordi den bliver dyrere end de 1,5 millioner kroner, der blev afsat i sidste års budget. Ruten ind over Vejenbrød, Avderød og Karlebo er en smutvej for mange pendlere, der kører fra Humlebæk og Nivå mod Hillerød, og der kører også cyklister - og de kan hurtigt føle sig klemt på strækningen, hvor der er mange biler i myldretid.

Flere steder er der lavet bump og indsnævringer, men hvad hjælper det cyklisterne, når cykellommerne er tilgroede?, lyder et spørgsmål fra en af cyklisterne. Når cykellommerne inden om trafikchikanerne er tilgroede, vælger cyklisterne at køre ud på vejen for ikke at vælte - og det er også en farlig løsning.

De tilgroede cykellommer findes i såvel Vejenbrød, Avderød og omkring Karlebo.

Flemming Rømer (DF), der er formand for Nordsjællands Park og Vej, har undersøgt sagen og vendte efter et par dage tilbage med en melding om, at ukrudtet vil blive fjernet senest i næste uge, og pigstenene bliver lagt på plads.

- Jeg ser sagen som en enkelt smutter, og jeg får enkelte henvendelser af den slags. Problemet er, at da Nordsjællands Park og Vej blev stiftet, var det ikke alle opgaver, der var nøje beskrevet, og der kan også ske forglemmelser, når nye anlæg bliver meldt ind - så ved Nordsjællands Park og Vej ikke, at opgaverne skal løses, forklarer Flemming Rømer om det fælleskommunale selskab, som drives af Helsingør og Fredensborg Kommune.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?