21. januar 2021
Ejeren af Lyngebækgaard, Ib Henrik Rønje, har på blot et halvt år fået en lokalplan i høring for ombygningen af Kildehøj til 12 private boliger.
gallery icon

Se billedserie

Ejeren af Lyngebækgaard, Ib Henrik Rønje, har på blot et halvt år fået en lokalplan i høring for ombygningen af Kildehøj til 12 private boliger.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: 12 boliger i den smukke Hageske sommerbolig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: 12 boliger i den smukke Hageske sommerbolig

En lokalplan for at omdanne Kildehøj til boliger er på vej mod høring. Projektet roses for at respektere de historiske rammer.

Fredensborg - 27. november 2020 kl. 18:40
Af Steffen Slot

Bygget som en sommerbolig til mor. Sådan var det i årene 1884-1885, hvor Nivås filantrop, Johannes Hage, opførte Kildehøj og lod ejendommen blive sommerbolig for moderen, Wilhelmine Hage.

arrow Læs også: Omstridt facade ramte rødt lys ved slottets rundkørsel

Kildehøj ligger to meter højere end niveauet for Gammel Strandvej mellem Lyngebækgaard og Nivaagaards Malerisamling, som Johannes Hage stiftede.

Siden har ejendommen været brugt til mange ting. I en periode behandlingssted for multihandicappede børn som institution under Frederiksborg Amt, og senere som privathospital for behandling af unge med spiseforstyrrelser. Nu har Ib Henrik Rønje, der også ejer Lyngebækgaard, opkøbt ejendommen og vil indrette den til boliger. Der kan være 10 boliger i hovedbygningen og to boliger i anneksbygningen, og ombygningen vil ske i respekt for bygningens historiske detaljer.

Der bliver ikke holdt virtuelle borgermøder om lokalplanen, da man ikke kan tale om, at der er direkte naboer. Desuden bliver ejendommen med projektet tilbageført til sin oprindelige anvendelse - altså boliger, og forvaltningen vurderer, at der samlet set ikke er tale om væsentlige ændringer i det omkringliggende miljø.

Efter byrådsmødet på mandag kommer lokalplanen i høring i otte uger.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?