24. oktober 2021
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billeder: Inde i ruinen af den gamle forvalterbolig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billeder: Inde i ruinen af den gamle forvalterbolig

Ejerne af Sølyst Strandpark får nu politisk opbakning til at nedrive forvalterboligen. Kom her med ind i den faldefærdige bygning.

Fredensborg - 12. april 2021 kl. 19:52
Af Steffen Slot og Christoffer Schyth Kjær

Forvalterboligen i Nivå blev indskrevet i lokalplanen som bevaringsværdig, da Sølyst Teglværk-grunden i 2006 og 2007 blev udviklet som et nyt boligområde med liebhaverboliger.

I 2018 bragte Frederiksborg Amts Avis disse billeder, der dokumenterede forfaldet i den gamle bygning. 12 år tidligere havde investorerne udvist en stor interesse for at bevare bygningen.

arrow Læs også: Kote ulmer stadig: Skæbnedag for ruinen nærmer sig

Den nye ejer, 2L Development, havde fundet de gamle tegninger af boligen fra 1893 og ville føre facaden tilbage til det oprindelige udtryk med en stor, fin dør i midten af bygningen, imens bagsiden skulle tilpasses, så bygningen kom til at fungere for moderne mennesker.

Sådan gik det ikke. Finanskrisen kom i vejen, og siden har forvalterboligen fået lov til at forfalde og lå i 2018 næsten som en ruin med ødelagt tag og med sammenstyrtede gulve.

Plan-, Miljø- og Klimaudvalget har sidste år "med blødende hjerte" sat gang i tillæg til lokalplanen for området - deri ligger, at forvalterboligen efter planen skal erstattes nye boliger. Selve nedrivningen må først ske, når lokalplanen er vedtaget efter en høringsperiode. Lokalplanen behandles politisk her i april 2020.

Se her billederne fra den gamle forvalterbolig.

arrow Ballade hos investorer bag omstridt byggeri
24. april 2021 kl. 05:16 Opdateret: kl. 14:13
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?