25. september 2021
Kulturudvalget i Fredensborg Kommune har støttet Sangcenter Nordsjælland med 125.000 kroner. Morten Ernst Lassen er direktør og initiativtager. Foto: Allan Nørregaard
Kulturudvalget i Fredensborg Kommune har støttet Sangcenter Nordsjælland med 125.000 kroner. Morten Ernst Lassen er direktør og initiativtager. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sangprojekt for demente på Benediktehjemmet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sangprojekt for demente på Benediktehjemmet
Fredensborg - 07. september 2018 kl. 14:45

Sangcenter Nordsjælland, som kun har været i gang i nogle få måneder, har allerede realiseret forskellige projekter og starter nu »Dansang« på Benediktehjemmet i Fredensborg.

Det er et tilbud til de ældre, demente beboere, der får en mulighed for at synge og danse i større grupper med kendte fællessange eller i mindre grupper. Dansang laver også 1-1 sessions med de beboere, der har særligt behov for det.

Sangcenter Nordsjælland har som mission at tilbyde relevante og vedkommende projekter, der betyder mere sang og musik, og som kommer alle kommunens borgere til gode. I denne uge var der kick-off på Benediktehjemmet onsdag den 5. september - samme uge, som TV2 har fokus på demens.

- Vi forventer at vores beboere vil opleve »en nu og her« glæde og efterfølgende ro og velvære med sang og musik i trygge rammer. Her i huset er det vigtigt at kulturen kommer ind til os, da vores beboere har svært ved at komme ud i samfundet og opleve den, udtaler Kirsten Almdal, centerleder på Benediktehjemmet.

»Dansang« forestås af musikpædagog og adm. medarbejder ved Fredensborg Musikskole, Maria Blum Bertelsen, som er uddannet sanger og pædagog på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og som tidligere har arbejdet med denne type projekter.

Direktør for og initiativtager til Sangcenter Nordsjælland, Morten Ernst Lassen, er glad for det nye initiativ på Benediktehjemmet.

- Det har, for os der arbejder med Sangcentret i det daglige, været vigtigt, men også helt naturligt, at lancere forskellige tiltag og sangprojekter, der favner alle Fredensborgs Kommunes borgere - ung som gammel, udtaler han.

Stemmer du til kommunalvalget i år?