24. august 2019
Til de fem samtalesaloner skal de fremmødte tale om forskellige temaer, der skal gøre samtalerne interessante og nuancerede. Det skal de, fordi det er vigtigt at huske at tale med hinanden, mener de på biblioteket. Men også fordi de fremmødte kan lære nye mennesker at kende på den måde.
Til de fem samtalesaloner skal de fremmødte tale om forskellige temaer, der skal gøre samtalerne interessante og nuancerede. Det skal de, fordi det er vigtigt at huske at tale med hinanden, mener de på biblioteket. Men også fordi de fremmødte kan lære nye mennesker at kende på den måde.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Samtalesaloner: Vi skal huske at tale sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Samtalesaloner: Vi skal huske at tale sammen
Fredensborg - 18. februar 2019 kl. 06:02
Af Christoffer Schyth Kjær
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mange samtaler med fremmede dør hurtigt ud, når det mest basale ved tilværelsen er blevet vendt. Så hvorfor ikke starte samtalen med noget mere nuanceret?

Sådan bliver det, når Fredensborg Bibliotekerne og Frivilligcenter Fredensborg i løbet af foråret afholder fem samtalesaloner med temaer. De skal få folk til at huske at tale med hinanden.

arrow Læs også: Forsker glæder sig over saloner

- Vi vil gerne have, at vores borgere mødes med nye mennesker. Ofte færdes vi i bobler med folk, der ligner os selv, og de bobler vil vi gerne sprænge, så folk bliver nysgerrige på hinanden, forklarer Jeanette Jensen, der er der er bibliotekar i Fredensborg Kommune.

Hun forklarer, at der ved hver samtalesalon vil være et tema, der skal få samtalerne til at flyde og løfte indholdet i forhold til de typiske samtaler med nye mennesker, hvor man kun lige får kradset i overfladen.

Idéen med at få folk til at tale sammen er, at vi skal bidrage til samfundet og demokratiet.

- Vi skal deltage aktivt i samfundet, og et middel er at tale med hinanden. På den måde hører og deler vi vores forskellige synspunkter. Så undgår vi også, at det hele kommer til at dreje sig om den politiske debat, der til tider kan være skinger. Vi skal lære, hvordan vi taler med hinanden, og det er da også noget, jeg selv øver mig på at blive bedre til, siger Jeanette Jensen.

Hun forklarer, at de på biblioteket har lånt konceptet fra Nadja Pass og Andreas Lloyd fra samfundslaboratoriet Borgerlyst, der har eksperimenteret med samtalesaloner siden 2010.

En samtalesalon går i sit udgangspunkt ud på, at folk, der gerne vil snakke med andre på en ny måde, samles - det gør ingen forskel, om man kommer i par eller alene.

Når deltagerne er samlet, har salonværterne sørget for, at samtalen tager udgangspunkt i et særligt tema.

Til den første samtalesalon, der finder sted mandag den 18. februar klokken 19.00-21.00 på KulturStationen i Humlebæk, er temaet »Visioner«.

Det koster ikke noget at deltage, og man behøver ikke at have forberedt sig.

I bund og grund skal man bare møde op med lysten til at dele sine egne meninger og høre, hvad andre synes, og så flyder samtalen jo allerede.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede