11. april 2021
30 familier har valgt at benytte en særlig ordning, der er et tilbud til børnefamilierne i lige netop disse måneder.  Foto: Allan Nørregaard
30 familier har valgt at benytte en særlig ordning, der er et tilbud til børnefamilierne i lige netop disse måneder. Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Så mange familier sparer penge - og letter børnepresset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Så mange familier sparer penge - og letter børnepresset
Fredensborg - 06. april 2021 kl. 19:30
Af Steffen Slot

Når far eller mor alligevel arbejder hjemme - eller er hjemsendt - kan de lade børnene få orlov fra daginstitutionerne.

Dermed fritages forældrene for betaling, og det letter presset på kommunens institutioner under pandemien. Tilbuddet har eksisteret i Fredensborg Kommune siden begyndelsen af februar, og 30 familier benytter sig af ordningen i øjeblikket, fremgår det af en orientering til politikerne i Børne- og Skoleudvalget.

Forældre opfodres fortsat til at holde børn hjemme fra dagtilbud, hvis muligt, og der opstår jævnligt situationer, der giver et ekstraordinært pres på institutionerne. Det skete eksempelvis i slutningen af marts i dagene op til påskeugen, hvor Fasangården i Kokkedal skulle lukke allerede klokken 15.00 i dagene op til påskeugen.

Et smitteudbrud betød, at der ikke var nok personale til at dække hele dagen i institutionen, der tæller 100 børn fordelt på fire vuggestuegrupper og tre børnehavegrupper. Styrelsen for Patientsikkerhed skærpede dog beslutningen og udstedte onsdag før påske et påbud om, at Fasangården skulle lukkes til efter påske.

Regeringen overvejer mulighed for bilfrie søndage. Er det en god idé?