20. juni 2021
Pinsdag inviterer SF til en gåtur omkring Græstedgård i Kokkedal. Foto: Hanne Nøiers
Pinsdag inviterer SF til en gåtur omkring Græstedgård i Kokkedal. Foto: Hanne Nøiers
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: SF vil have mere vild natur til Fredensborg Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SF vil have mere vild natur til Fredensborg Kommune

Pinsedag på Græstedgård i Kokkedal, vil partiet fortælle om, hvordan vilde dyr og planter skal hjælpes tilbage i naturen

Fredensborg - 14. maj 2021 kl. 11:32
Af Peter Mailand

SF vil have mere vild natur til Fredensborg Kommune. Derfor inviterer partiet pinsedag til en gåtur omkring Græstedgård i Kokkedal, hvor SF's byrådsmedlem Hanne Berg vil om projektet, der skal hjælpe vilde dyr og planter på kommunale arealer, og forbedre de rekreative naturoplevelser, fremgår det af en pressemeddelelse.

Hanne Berg var - inspireret af den lokale afdeling af Danmarks Naturfredningsforening - initiativtager i byrådet til naturprojektet på de bølgende bakker mellem Holmegårdsvej, Nivå Kirkeskov og den fredede Usserød Ådal.

Hanne Berg fortæller om ideen bag projektet og om udfordringer og løsninger i form af plejetiltag, der allerede er taget i brug, for at starte en udvikling hen imod vildere og mere artsrig natur. Efterfølgende vil byrådskandidat for SF, Torben Forskov, invitere til gåtur i området. Undervejs på en ca. 2 km lang gåtur bliver der mulighed for at se landskabet med planter, svampe, insekter og fugle, som det er lige nu.

Projekt med naturpleje

Kommunens naturprojekt med naturpleje ved Græstedgård er nu i gang på andet år, og et samlet byråd har aktuelt besluttet at igangsætte flere naturindsatser på arealer i Humlebæk Syd, Nivå Ådal, Kellerisfredningen og Endrup ved Fredensborg, som en del af den landsdækkende konkurrence om at blive Danmarks Vildeste kommune.

SF bakker op om den store landsindsamling "Danmark redder jord", som er arrangeret af Danmarks Naturfond og TV2, og afholdes den 23. maj.

Det foregår pinsedag den 23. maj kl. 11.

Mødestedet er cykelstien ved Græstedgård, Græstedgårdsvej 1, Kokkedal.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?