16. maj 2021
67-årige Gerald 'Jed' Dixon mødte op med - næsten - Beatlesfrisure og dokumentation for negativ test.
gallery icon

Se billedserie

67-årige Gerald 'Jed' Dixon mødte op med - næsten - Beatlesfrisure og dokumentation for negativ test.
Foto: Fred Jacobsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: SE BILLEDERNE: Så fik Jed styr på Beatlesgarnet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SE BILLEDERNE: Så fik Jed styr på Beatlesgarnet

Kom med til forsinket genåbning i en frisørsalon i Fredensborg og mød en Beatles- og Liverpool-fan, hvis garn trængte til en saks

Opdateret 12. april 2021 kl. 16:57
Fredensborg - 12. april 2021 kl. 16:45
Af Fred Jacobsen

"Det føles lige som i Beatles-dagene," smiler Gerald 'Jed' Dixon, da han havde sat sig i en stol for at vente på at få fikset garnet hos salonen Hairsdesign ved Rikke Thomsen i Jernbanegade i Fredensborg.

arrow Læs også: Frisør har udskudt 30 aftaler: "Det er ikke helt fair konkurrence"

Det der med Beatles ligger slet ikke langt fra den 67-årige englænder fra Kvistgård: Han kommer nemlig oprindeligt fra det nordvestlige engelske hjørne, et sted mellem Beatles-byen Liverpool og Manchester, og er pudsigt nok fan af både The Beatles og fodboldklubben Liverpool FC.

'Jed' havde fået tid på genåbningsdagen med skriftligt coronabevis for et negativt testresultat inden for det krævede tidsrum. Og efter en lille times tid i selskab med Mette Sillemann, en af salonens seks frisører, forlod han fro og lettet salonen. Dog ikke uden lige at køre en hånd gennem den nyklippede manke.

Nu ikke for tjekket

"Jeg er tilfreds. Det skal jo heller ikke se for tjekket ud," griner 'Jed'.

Han bliver normalt klippet hver anden måned og havde senest frekventeret en frisør i november sidste år.

Her er han så: Gerald Jed Dixon, nyklippet og glad. Foto: Fred Jacobsen

Godt for selvværdet

Susanne Hansen fra Fredensborg opsøger frisør i en rytme på halvanden måned. Hun står selv i butik og var "ved at blive vanvittig" af, at håret var blevet så langt i de tre måneder, hun har måttet vente.

"Det betyder noget for ens selvværd at få ordnet håret," siger Susanne Hansen, før hun overlader sin hårpragt til Hairdesigns indehaver Rikke Thomsen, som ifølge Susanne Hansen vil "få frit spil" til at gøre det med håret, som hun mener er passende.

Tjek tages alvorligt

For Rikke Thomsen er det bare dejligt at komme i gang igen efter nedlukningen siden den 23. december sidste år og oplyser, at hun der er booket fire-fem uger frem.

Og det der med at tjekke kundernes dokumentation for vaccine og frisk negativ test tager hun alvorlig. Både når kunderne kommer ind i salonen og når de ringer for at bestille tid.

"Mange er faste kunder. Jeg kender dem. Og nogle skal altså lige mindes om reglerne," kommer det med et skævt smil.

Må overholde reglerne

Nu er både skoler og liberale erhverv i gang igen efter den forlængede nedlukning på grund af det høje smittetryk. Risikoen for, at det igen kan ske med kort varsel, kender Rikke, og lever med en.

"Vi må jo så bare overholde reglerne," siger hun.

arrow Høj smitte udskyder genåbning i fem kommuner
01. april 2021 kl. 07:58 Opdateret: kl. 09:44
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?