16. februar 2019
Boligforeningen Vibo har været lydhøre og meget fleksible i samarbejdet, også da byrådspolitikerne begyndte at tøve med planerne om et sundhedshus med lægepraksis, fremgår det af stævningen.  Her ses Hans Nissen (S), formand for Social- og Seniorudvalget, til præsentationen af Vibos projekt for godt to år siden. Foto: Kim Rasmussen
Boligforeningen Vibo har været lydhøre og meget fleksible i samarbejdet, også da byrådspolitikerne begyndte at tøve med planerne om et sundhedshus med lægepraksis, fremgår det af stævningen. Her ses Hans Nissen (S), formand for Social- og Seniorudvalget, til præsentationen af Vibos projekt for godt to år siden. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rivegilde for millioner efter byggekollaps

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rivegilde for millioner efter byggekollaps
Fredensborg - 31. august 2018 kl. 03:39
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Boligforeningen Vibo har sagsøgt Fredensborg Kommune for 13 millioner kroner, fordi byrådspolitikerne opsagde kontrakten på byggeriet af et plejecenter. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Billeder: Plejebyggeri begynder med kravlegård til flagermus

Byrådspolitikerne i Fredensborg Kommune mistede for halvandet år siden tilliden til Boligforeningen Vibo, fordi byggeriet af et plejecenter i Humlebæk blev ramt af budgetoverskridelser på 18 millioner kroner allerede i den tidlige opstartsfase.

Derfor blev Vibo smidt på porten, og Humlebæk Boligselskab overtog opgaven. Nu har Boligforeningen Vibo sagsøgt Fredensborg Kommune for uberettiget ophævelse af kontrakten.

- Vibo har haft nogle medførte udgifter, blandt andet til rådgivere og jordbundsundersøgelser, og vores organisationsbestyrelse mener ikke, at Vibo skal påføres det tab, forklarer Kaare Vestermann, direktør i Boligforeningen Vibo.

Han minder om, at Vibos projekt selv med budgetoverskridelsen ville score højest på de kriterier, som Fredensborg Kommune brugte til at vurdere forslagene til et nyt plejecenter i Humlebæk. I stævningen opgør Vibo tabet til 12.906.075 kroner, heraf er de 4,35 millioner kroner et realiseret tab for betalte regninger, imens det resterende beløb er ikke betalte regninger og mistede indtægter.

Borgmester Thomas Lykke Pedersen (S), Fredensborg Kommune, undrer sig over boligforeningens reaktion.

- Jeg har ikke så mange kommentar, imens sagen kører. Men det er jo ikke os, der har lavet en stor regnefejl, siger han.

Hvis Fredensborg Kommune bliver frikendt i retten, skal Rubow Arkitekter og BDO Consulting til at forsvare sig. Vibo vil holdes skadesfri og går derfor efter at få dømt sine samarbejdspartnere for dårlig rådgivning, fordi det netop er rådgivernes opgave at sikre, at budgettallene i et vinderprojekt er korrekte. Rubow Arkitekter afviser at have lavet fejl, og landet fjerdestørste rådgivnings- og revisionsvirksomhed, BDO, har ingen kommentarer til sagen.

Læs mere om sagen i Frederiksborg Amts Avis fredag den 31. august. Adgang kan købes via dette link: https://sn.dk/modules/sn/flow_page_validate_or_buy/

arrow Plejekollaps endte uden budgetkaos
10. september 2018 kl. 04:37 Opdateret: kl. 14:44

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk