18. juni 2021
At løbe i skoven er sundt, og det behøver ikke være så mudret som motionsløbet Mandehørm, der i mange år havde løbsstart nær Fredensborg. Foto: Allan Nørregaard
At løbe i skoven er sundt, og det behøver ikke være så mudret som motionsløbet Mandehørm, der i mange år havde løbsstart nær Fredensborg. Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan N
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rigtige mænd har tabt sig i skoven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rigtige mænd har tabt sig i skoven

Fysisk træning og naturliv kan godt gå hånd i hånd.

Fredensborg - 09. maj 2021 kl. 05:03
Af Thomas Kellermann

I hvert fald har Partnerskabet Gang i 2019 modtaget en bevilling på 120.000 kroner fra TrygFonden, som de har brugt på at etablere det sundhedsfremmende tilbud til mænd i kommunen, »Rigtige mænd i Naturen«.

Et forløb strækker sig over en periode på små 12 uger med 20 møder, hvor der enten trænes, laves mad, gås en tur eller noget fjerde. Mødestederne varierer også, og Dageløkke Skov og Knurrenborg Vang er for eksempel blevet benyttet,

I Fredensborg Kommune er lidt over halvdelen af voksne mænd nemlig moderat til svært overvægtige.
I 2010 var det 11 procent, mens det i 2017 var 15 procent, fremgår det af en dagsorden på Fredensborg Kommunes Fritid- og Idrætsudvalg, hvor man henviser til Sundhedsprofilen/danskernessundhed.dk.

Men som det også fremgår af dagsordenen, er to pilotforløb nu gennemført er og projektmidlerne opbrugt, med positive resultater til følge.

Forløbet med naturen som ramme introducer både fysisk træning, natur- og friluftsliv, det sunde måltid og bevidstgørelse til ens egne handlemønstre, og 42 mænd har i alt deltaget i pilotforløbene.
I pilotprojektet fra 2020 svarer 12 ud af 17 således på en evalueringsundersøgelsen, at dele af forløbet stadig hænger fast, når det kommer til træningsvaner, opmærksomhed på kost, og at de benytter naturen mere.

Det blev indstillet til udvalget, at finansieringen af de 55.000 kroner i en fireårig periode fra 2022-2025 sker fra Fritidspuljen.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?