14. april 2021
23FRE Ridebane
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ridebane genopstår ved Fredensborg Slot

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ridebane genopstår ved Fredensborg Slot
Fredensborg - 23. juni 2020 kl. 06:05

Genetableringen af den gamle ridebane ved Fredensborg Slot er nu færdig. Banen har i mange år været nedlagt, men i forbindelse med Kronprins Frederiks 50-års fødselsdag i 2018 donerede A.P. Møller Fonden et beløb, så banen kunne etableres på ny.

Gennem de seneste år har Slots- og Kulturstyrelsen derfor haft mulighed for at genskabe slottets ridebane, der stammer fra 1720 samt dele af den tilstødende stald. Ridebanen vil i fremtiden blive brugt af både Den Kongelige Stald-Etat, Garderhusarregimentet og den kongelige familie.

Stalden, der bærer navnet Lange Stald, blev sidst renoveret i 1914 i Christian 10.s tid og trængte derfor voldsomt til en renovering. Hele istandsættelsen er udført med respekt for den historiske geometri og farvesætning.

Som noget nyt er der indrettet bokse i stedet for spiltov, så hestene kan opstaldes efter de regler der gælder i dag.

- Fra Fondens side er vi meget tilfredse med resultatet. Ridebanen og stalden fremstår nu smukt og bidrager til at hele området er tættere på sin oprindelige form, siger Henrik Tvarnø, direktør i A.P. Møller Fonden.

Da Frederik den 4. for omkring 300 år siden opførte Fredensborg Slot havde kongefamilien en omfattende stutteridrift med de berømte Frederiksborgheste. Kongens bedste heste stod tættest på slottet, og i området mellem Fredensborg Slotskirke og Kancellihuset blev der derfor bygget en ridebane med tilhørende stald.

For nogen tid siden prøvede et par af Stald-Etatens hvide kladruberheste for første gang ridebanen, der lever op til de internationale mål for en dressurbane nemlig 20 gange 60 meter. Med inspiration fra gamle malerier er der nu udformet et lavt rødmalet træhegn omkring banen, der er omgivet med en græsrabat og en bøgehæk.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?