16. januar 2019
Embedsmændene i kommunens administration her på rådhuset sidder nu og regner på konsekvenserne af, at udligningsaftalen alligevel fortsætter som hidtidigt. Foto: Allan Nørregaard
Embedsmændene i kommunens administration her på rådhuset sidder nu og regner på konsekvenserne af, at udligningsaftalen alligevel fortsætter som hidtidigt. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Regning på 23 millioner kroner truer nu fra 2019

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regning på 23 millioner kroner truer nu fra 2019
Fredensborg - 23. april 2018 kl. 04:37
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er konsekvensen for kommunen af udligningsordningen, som ikke - som ventet - blev revideret.

Kommunens økonomi er sund og forberedt til store investeringer, men regeringens manglende ændring af udligningsordningen koster Fredensborg Kommune dyrt.

Det var budskabet fra borgmester Thomas lykke Pedersens(S) oplæg på det nye byråds første budgetseminar 20. april.

- Kommunens økonomiske situation har aldrig været bedre. Kassebeholdningen og de kommende års driftsoverskud er forberedt til store investeringer i vores byer og skoler. En mørk sky i horisonten er dog desværre ændringen af udligningsordningen, som fra 2019 koster kommunen 23 mio. kr. årligt. Det stiller os overfor en række vanskelige beslutninger, når budgettet skal lægges, siger borgmester Thomas Lykke Pedersen i en pressemeddelelse.

Efter borgmesterens oplæg fremlagde udvalgsformændene de centrale udfordringer og ønsker på deres område.

Inden administrationen fremlagde sin vurdering af kommunens økonomiske rammer for budget 2019-22 holdt KL's cheføkonom Morten Mandøe, oplæg om kommunernes økonomiske situation.

Borgmesteren indleder de konkrete forhandlinger med byrådets politiske partier om budgettet efter sommerferien, når den nye økonomiaftale mellem regeringen og KL er på plads og kommunens administration har regnet på konsekvenserne for kommunens økonomi.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk