21. august 2019
Lukker NGG, hvis der ikke kommer et kæmpecenter på Cirkelhusgrunden? Nej, det sker ikke, men udviklingsplanerne giver mulighed for at få en mere moderne skole, særligt et løft til den internationale afdeling, til glæde for områdets erhvervsliv, lyder det fra rektor Claus Campeotto. Foto: Allan Nørregaard
Lukker NGG, hvis der ikke kommer et kæmpecenter på Cirkelhusgrunden? Nej, det sker ikke, men udviklingsplanerne giver mulighed for at få en mere moderne skole, særligt et løft til den internationale afdeling, til glæde for områdets erhvervsliv, lyder det fra rektor Claus Campeotto. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Privatskole har sikret sig i kæmpe projekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Privatskole har sikret sig i kæmpe projekt
Fredensborg - 02. november 2017 kl. 07:02
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvorfor er Nordsjællands Grundskole og Gymnasium engageret i et stort centerprojekt på Cirkelhus-grunden, og hvad sker der, hvis projektet ikke møder politisk opbakning. Lukker skolen så?

arrow Læs også: Kæmpe privatskole skifter spor i fornyelsesplan

De spørgsmål har Frederiksborg Amts Avis mødt på gaden, og derfor bringes her centrale dele af en avisartikel fra september i år.

Rektor på NGG, Claus Campeotto, forklarer, at skolens ledelse og bestyrelse har arbejdet målrettet på at sikre skolens overlevelse på sigt. Det har givet anledning til mange møder og samtaler i bestyrelsen, og skolen har indhentet rådgivning for at sikre sig både juridisk og økonomisk.

- Vi er glade for, at vi har fundet en samarbejdspartner, der vil være med til at udvikle området, med den risiko der altid vil ligge i det. Og det var nødvendigt at gøre noget, understreger Claus Campeotto og skruer tiden et par år tilbage.

På det tidspunkt var Cirkelhuset ejet af familien Kristensen, og kontrakten mellem ejerne og skolen var uden opsigelsesperiode. Det vil sige, at privatskolen kunne blive opsagt med meget kort varsel, og det ville have været en katastrofe for skolen.

- Heldigvis havde ejerne, familien Kristensen, en veneration for skolen, og derfor kunne vi købe Cirkelhuset, forklarer Claus Campeotto om det første skridt, der var vigtigt for at undgå, at andre opkøbte arealet og opsagde lejeaftalen med NGG.

Målet var, at skolen fik kontrol med udviklingen af området, velvidende, at skolen ikke må drive erhvervsvirksomhed og stå for udlejningen af Cirkelhuset til eksempelvis Drømmeland og Restaurant Shanghai.

- Derfor skulle der ske noget, og vi mener ikke, at de nuværende klasselokaler i Cirkelhuset vil være tidssvarende om 10 år. Vi er nødt til at sætte ind med en plan for at bygge en ny skole, og den opgave kan vi ikke selv løfte økonomisk. Det er baggrunden for, at vi indgår et samarbejde med UTF Invest om at udvikle området, siger Claus Campeotto og understreger, at bestyrelsen har indhentet ekstern rådgivning til at vurdere, om ejerkredsen bag UTF Invest har den fornødne ekspertise og økonomi til at løfte projektet.

- Det er vores vurdering, og vi har lavet et aftalegrundlag, hvor vi håber, at vi kommer til at sidde i en ny skole til en lavere husleje. Men det kommer selvfølgelig an på, om vi møder politisk vilje til at tale med projektet og ikke mod projektet, tilføjer Claus Campeotto.

Uden at gå i detaljer oplyser han, at skolen også har sikret sig, så skolen kan blive siddende i de nuværende lokaler til en lavere husleje i minimum 25 år, hvis det store projekt falder til jorden og ikke bliver vedtaget.

arrow Kommune vil lave ny bymidte til indkøbscenter
25. april 2018 kl. 04:51 Opdateret: kl. 17:33

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede