18. januar 2019
Sådan ser Prins Henriks rose ud. Han nåede selv at vælge den.
Sådan ser Prins Henriks rose ud. Han nåede selv at vælge den.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Prins Henrik æres med ny rose

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Prins Henrik æres med ny rose
Fredensborg - 11. juni 2018 kl. 12:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kgl. skuespiller og rosenelsker Ghita Nørby har fået æren af at navngive en helt ny rose til minde om H.K.H. Prins Henrik ved et storstilet arrangement for omkring 400 delegerede på Fredensborg Slot den 1. juli. Den nye rose er forædlet af den danske og internationalt anerkendte rosenforædler Rosa Eskelund.

Hemmeligt navn

- Navnet er en dyb hemmelighed, men jeg kan godt afsløre, at den nye rose til ære for Prins Henrik er en vidunderlig skønhed med en smuk farvekombination i let orange over i det laksefarvede. Og så har Prins Henrik selv valgt den, fortæller rosenforædler Rosa Eskelund.

Søndag den 1. juli kl. 11 navngives den nye rose på Fredensborg Slot til ære for H.K.H. Prins Henrik, der døde den 13. februar i år. Begivenheden overværes af omkring 400 gæster som deltager i 18. World Rose Convention 2018, som for første gang nogensinde finder sted i København og har H.K.H. Kronprinsesse Mary som protektor.

Valgte selv rosen

- Det glæder mig så meget, at Prins Henrik endelig får sin egen rose. Han fortjener en rose, og jeg er bare så lykkelig over, at Prinsen selv nåede at vælge den. Smukkere kan det ikke blive, siger Rosa Eskelund, der gennem sit forædlingsgartneri 'Roses Forever' har opnået international anerkendelse for forædling af mange smukke haveroser, der tæller flere Guldmedaljevindere.

Den nye rose til ære for H.K.H. Prins Henrik vil senere kunne beundres på Fredensborg Slot, og mon ikke den også finder vej til haven ved slottet i Cayx.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk