2. marts 2021
Kira Krøis Ursem og Nina Villars Farbmacher gik sidste forår i gang med skovbørnehaven med udgangspunkt i Humlebæk Centret og åbnede i oktober. Ventelisten er siden vokset yderligere, og nu udvider den private institution. Foto: Peter Mailand
Kira Krøis Ursem og Nina Villars Farbmacher gik sidste forår i gang med skovbørnehaven med udgangspunkt i Humlebæk Centret og åbnede i oktober. Ventelisten er siden vokset yderligere, og nu udvider den private institution. Foto: Peter Mailand
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Populær småbørnehave: Hertil og ikke længere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Populær småbørnehave: Hertil og ikke længere

Ventelisten til Skovbørnehaven Livet i Humlebæk har siden efteråret rundet et halvt hundrede

Opdateret 19. februar 2021 kl. 08:38
Fredensborg - 19. februar 2021 kl. 07:30
Af Fred Jacobsen

Allerede helt ved begyndelsen var der nærmest kø foran indgangen til Skovbørnehaven Livet i Humlebæk Centeret.

arrow Læs også: Skovbørnehave i butikscenter

Den er vokset siden, så der ifølge Kira Krøis Ursem, en af kvinderne bag den private institution, nu er over 50 børn på venteliste.

Kæmpestort behov

"Der er åbenbart et kæmpestort behov for skovbørnehaver og et stort ønske om at give børnene den oplevelse," fortæller hun, der for omkring et år siden tog initiativ til børnehaven sammen med Nina Villars Farbmacher.

De åbnede Skovbørnehaven Livet officielt i oktober sidste år, og de har nu sendt en ansøgning til Fredensborg Kommune om at udvide med yderligere 12 pladser. Den når dermed op på 40 pladser, som ifølge Kira Krøis Ursem er det maksimale.

Ikke større end det

"Vi skal ikke være større. Vi kalder os selv en småbørnehave og vil gerne være den nære og den lille institution med en rolig hverdag," forklarer hun.

Hvis alt går efter planen, kan institutionen tage imod 12 flere børn fra 1. maj.

Skovbørnehaven Livet er for børn mellem 18 måneder og tre år. Når udvidelsen er sket, er planen, at børnene deles op i to grupper: De ældste, der efter den fælles morgensamling går ud i den nærliggende skov, og de små, der lidt senere køres ud i skoven med institutionens ladcykler.

Rolig start på dagen

"Vi har en fælles morgenstund med friskbagte boller, så børnene får en rolig start på dagen," fortæller Kira Krøis Ursem, der er uddannet fotograf, der selv har et har barn i institutionen, og også er den administrative leder og pædagogmedhjælper.

Der er ansat seks voksne til de store og fire til de små børn

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?