15. februar 2019
Det er en misforståelse og en fejllæsning, at Fredensborg Kommune forbeholder sig ret til at kigge på politikernes afsendte mails, selv i sager med mistanke om lovbrud, understreger Thomas Lykke Pedersen. Foto: Allan Nørregaard
Det er en misforståelse og en fejllæsning, at Fredensborg Kommune forbeholder sig ret til at kigge på politikernes afsendte mails, selv i sager med mistanke om lovbrud, understreger Thomas Lykke Pedersen. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politisk overvågning: Her er borgmesterens svar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politisk overvågning: Her er borgmesterens svar
Fredensborg - 15. januar 2018 kl. 15:28
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En fejllæsning, siger borgmester Thomas Lykke Pedersen (S) om de aktuelle kritik af overvågning af politikernes mail i Fredensborg Kommune. Ordene i en ny informationspolitik handler om, at der rent teknisk er adgang til loggede oplysninger om politikernes elektroniske fodspor og afsendte mails.

arrow Læs også: Kritik af kontrol: Kommune justerer it-krav

»Kommunen kan til enhver tid foretage kontrol af information om den enkelte tilvejebragt via logning, hvis der er begrundet mistanke om, at der er sket uberettiget brug af data eller strafbare forhold i henhold til sikkerhedsbekendtgørelsen«.

Sådan er ordene, som den radikale byrådsgruppe, et folketingsmedlem, en ekspert og en minister har læst som en formulering, der er på kant med en ny lov om, at kommuner og regioner ikke må overvåge folkevalgtes mailadresser. Ej heller ved mistanke om lovbrud. Så skal der ske politianmeldelse.

Men sådan skal ordene slet ikke læses, oplyser borgmester Thomas Lykke Pedersen (S) i et skriftligt svar til Frederiksborg Amts Avis. Ordene beskriver alene, at der som følge af lovkrav om at logge, også er en teknisk adgang på rådhuset til den logning.

- Amtsavisen har i dag en historie om logning og kontrol i kommunen. Artiklens indhold og de udtalelser der kommer fra et af byrådsmedlemmerne undrer mig noget. Derfor vil jeg gerne først slå helt fast: I Fredensborg Kommune tilgår eller overvåger hverken jeg eller forvaltningen byrådsmedlemmernes mail. Det ønsker vi ikke, det gør vi ikke og det kommer vi aldrig til. Hvis der er mistanke om noget ulovligt, så vil vi overveje politianmeldelse, skriver borgmester Thomas Lykke Pedersen, der medgiver, at formuleringen kan misforstås og derfor burde have haft tilføjelsen om, at det i så fald kun vil ske efter politianmeldelse - og med politiet som den, der foretager undersøgelsen.

- Den er lidt frisk formuleret, det kan jeg godt se nu, men det har ikke været hensigten, og jeg er slet ikke uenig i alt det principielle, som Kristian Hegaard siger om overvågning af mails, siger borgmester Thomas Lykke Pedersen, der har kendt til kritikken fra den radikale byrådsgruppe siden begyndelsen af december, men troet, at det var løst med et svar fra forvaltningen.

Borgmester Thomas Lykke Pedersen (S) og kommunaldirektør Kim Herlev Jørgensen har haft siden fredag klokken 12.00 til at svare på den kritik, der blev præsenteret i Frederiksborg Amts Avis mandag.

Følg med i sagen i Frederiksborg Amts Avis tirsdag den 16. januar.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk