6. juli 2020
Til venstre ligger boligerne - til højre ligger skolen. Et meget tæt naboskab, der opstod i 2015, hvor Fredensborg Kommune solgte hovedbygningen til skolebrug. En udvidelse af skolens elever lige netop på det sted vil skabe et åbent sår, vurderer byrådsmedlemmet Hanne Berg (SF). Foto: Allan Nørregaard
Til venstre ligger boligerne - til højre ligger skolen. Et meget tæt naboskab, der opstod i 2015, hvor Fredensborg Kommune solgte hovedbygningen til skolebrug. En udvidelse af skolens elever lige netop på det sted vil skabe et åbent sår, vurderer byrådsmedlemmet Hanne Berg (SF). Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politisk flertal vil stoppe omstridt skoleudvidelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politisk flertal vil stoppe omstridt skoleudvidelse
Fredensborg - 19. maj 2020 kl. 10:20
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lokalplanen for at samle Per Gyrum Skolen omkring Niverødgårds gamle hovedbygning grundstødte på et Økonomiudvalgsmøde mandag aften, hvor et politisk flertal stemte nej til at sende lokalplanen i høring.

arrow Læs også: Hemmeligholdt støjmåling »kysser« 80 db i frikvarterer

Hvis det flertal holder på det kommende byrådsmøde mandag den 25. maj, falder den planlagte skoleudvidelse.

For uden ny lokalplan, ingen skoleudvidelse.

Dermed tog sagen en overraskende drejning, fordi SF's Hanne Berg indtil Økonomiudvalgsmødet stod relativ alene med sin kritik af at sende lokalplanen i høring.

- Vi havde en god drøftelse, og jeg må have argumenteret godt. Det afgørende for mig er, at vi har en respektfuld byudvikling, der skaber gode naboskaber, og jeg er bange for, at vi med en fordobling af eleverne omkring hovedbygningen vil skabe et åbent sår, som ikke kan hele. Det er et umuligt naboskab, når skole og boliger ligger så tæt på hinanden. Derfor mener jeg, at vi ikke skal sende lokalplanen i høring - den proces skal vi stoppe, men finde andre løsninger for skolen, siger Hanne Berg.

I Økonomiudvalget stemte de tre socialdemokrater Per Frost Henriksen, Louise Mehnke og Hans Nissen samt de to radikale medlemmer, Lars Simonsen og Kristian Hegaard, med Hanne Berg (SF), og dermed var der et flertal for at stoppe lokalplanen.

Det kan selvfølgelig ændre sig på byrådsmødet, bemærker Hanne Berg (SF), der på det forudgående møde i Plan-, Miljø- og Klimaudvalget for en uge siden stod alene med at stemme mod, at lokalplanforslaget sendes i høring.

Forslaget skitserer muligheden for, at den private Per Gyrum Skolen kan opføre 650 kvadratmeter i haven og samle indskolingseleverne på den samme matrikel, hvor udskolingsbørnene i øjeblikket går. Indskolingen har siden skolens åbning ligget på Mariehøj 483 i tidligere institutionsbygninger, hvor der er et nærliggende grønt areal, som Hanne Berg gerne vil sætte i spil til en skoleudvidelse.

Men når Hanne Berg taler om et umuligt naboskab og boliger, der ligger for tæt på skolen - hvorfor solgte kommunen så til Per Gyrum Skolen for fem år siden? Hvad stemte Hanne Berg dengang, hvor det umulige naboskab blev grundlagt? Det kan Hanne Berg ikke på stående fod huske, men hun mener heller ikke, at det er afgørende.

- Jeg mener godt, at vi kan have en lille skole på stedet, men ikke en fordobling af eleverne, uddyber hun.

I planerne om en udvidelse ligger et tilbud fra skolen om at flytte indgangen, så den ikke mere ligger ud til gårdhaven og de nærmeste naboer, men derimod selve haven. Den mulighed får mindre støj og færdsel i gårdhaven mister beboerne ved at udvidelsen går i stå.

- Så må vi prøve at løse det ad anden vej. Lad os se, hvad vi kan finde på af løsninger, siger Hanne Berg (SF).

arrow Synspunkt: Et svært naboskab kan forbedres
18. maj 2020 kl. 06:12 Opdateret: kl. 15:42
Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?