21. november 2018
Fredensborg Kommune vil sende et brev til Region Hovedstaden for at stoppe besparelsen på den offentlige transport i Kokkedal. Foto: Lars Sandager Ramlow
Fredensborg Kommune vil sende et brev til Region Hovedstaden for at stoppe besparelsen på den offentlige transport i Kokkedal. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikere i fælles protest mod bus-spareplaner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere i fælles protest mod bus-spareplaner
Fredensborg - 13. februar 2018 kl. 05:29
Af Camilla Sørensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Infrastruktur- og Teknikudvalget har besluttet at protestere mod regionens spareplaner for busrute 150S. Politikerne vil sende et brev til Region Hovedstaden med en klar melding om, at spareplanerne for bus 150S skal droppes.

- Vi var helt enige i udvalget om, at vi skal skrive et brev til regionen, hvor vi vil give udtryk for, at de skal forsøge at finde andre steder at spare på den offentlige transport end på busrute 150S, fortæller formand i Infrastruktur- og Teknikudvalget, Freja Brabæk Kristensen (DF).

Radikale Venstre og de Konservative, der ikke er repræsenteret i udvalget, står også bag beslutningen, og dermed er der politisk enighed om at sende budskabet til Region Hovedstaden.

Freja Brabæk Kristensen fortæller, at brevet bliver en udmelding på vegne af Fredensborg Kommune. Det bliver skrevet i et samarbejde mellem Infrastruktur- og Teknikudvalget og borgmester Thomas Lykke Pedersen.

Beslutning i marts
Budskabet vil blive sendt til Region Hovedstaden senere på måneden. Dermed kan regionen nå at kende Fredensborg Kommunes holdninger, inden Forretningsudvalget i Region Hovedstaden igen i marts drøfter og eventuelt beslutter, hvor i den offentlige transport sparekniven skal svinges.

Region Hovedstaden overvejer at spare på busrute 150S, der kører mellem Nørreport og Kokkedal. De overvejer at afkorte ruten, så den i fremtiden kun kommer til at køre mellem Nørreport og Gl. Holte og dermed ikke når op til hverken Hørsholm eller Kokkedal.

Besparelserne skal medfinansiere den kommende letbane, der kommer til at køre mellem Ishøj og Lyngby.

Trafikudvalget og Forretningsudvalget i Region Hovedstaden har på de seneste møder diskuteret, hvor besparelserne skal findes.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk