17. april 2021
Spørg - hvad er det, jeg ikke forstår? Mange af de unge føler ikke, at de bliver forstået, lød opfordringen fra Pernille W. Lauritsen til de mange borgere i rådhuskælderen.
Spørg - hvad er det, jeg ikke forstår? Mange af de unge føler ikke, at de bliver forstået, lød opfordringen fra Pernille W. Lauritsen til de mange borgere i rådhuskælderen.
Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pligten til at gå forrest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pligten til at gå forrest
Opdateret 20. oktober 2014 kl. 11:26
Fredensborg - 16. august 2013 kl. 15:42

Af Steffen Slot

Indrøm jeres egne fejl og kast lys over de rodløse unges talenter, lød budskabet til 120 borgere i rådhuskælderen. En artikel er ikke nok til at gengive den aften, og derfor skrev Frederiksborg Amts Avis da også flere artikler fra borgermødet onsdag den 14. august i rådhuskælderen.

Denne artikel var den første, ganske kort, skrevet op til deadline fra borgermødet. Den stod i avisen torsdag den 15. august og kan læses her:

Kokkedal: - Er I med på at gå forrest? Så er I nødt til at kaste jer ud i det, sagde Pernille W. Lauritsen fra Mindjuice i Rådhuskælderen, hvor der var borgermøde om utilpassede unge.

Foran sig havde hun omkring 120 mennesker, der lyttede til hendes indledende oplæg, som handlede om at deltage aktivt i at løse problemer, indrømme egne fejl og bryde med berøringsangsten. Derefter opfordrede hun til, at alle hilste på deres sidemand eller kvinde og tog en lille snak om, hvad de gerne ville have med fra borgermødet.

I flere minutter gik snakken, hvorefter Pernille W. Lauritsen bad folk om at sige, hvad de kom for - og det fik en dame til at rejse sig:

- Vi er kommet her for at sige, at vi simpelthen har fået nok. Vi er efterhånden ved at blive fordrevet fra vores hjem, sagde kvinde, der boede i Skovengen og bad de andre fra samme boligområde rejse sig.

Omkring 25-30 mennesker i Rådhuskælderen rejste sig, inden hun fortsatte:

- Jeg er nødt til at sige, at det er en postgang for sent, det du siger. Vi har haft 20-25 unge, der har gjort helvede hedt for os. Denne sommer er der flyttet 10 familier fra Skovengen, fordi de ikke tør bo her og sende deres børn ud på gaden eller i skole. Det er derfor, at vi er her, sagde hun til klapsalver fra beboerne i Skovengen, der krævede handling.

- Ja, hvad kan I ellers sige, spurgte Pernille W. Lauritsen med fløjlsblød stemme, hvorefter en kvinde fra Egedalsvænge, ligeledes til klapsalver, sagde:

- Alle kan nås, og jeg er opdraget til at tro, at det aldrig er for sent. Med respekt for alle jer, der er over 50 år, så er det jo ikke for sent for jer at uddanne jer.

Svært at tro

Scenen fra rådhuskælderen er blot et lille udsnit af aftenens borgermøde, hvor emnerne spændte vidt.

De inviterede gæsters pointer om at indrømme egne fejl som borgere og system ramte borgernes frustrationer igennem mange år. Det møde blev hårdt.

Undervejs sagde den tidligere kriminelle og nu succesfulde rapper Jesper Livid Helles:

- Jeg kan sagtens forstå dig dernede i den grønne bluse. Men modstand avler modstand, og det er den retorik, der gør det svært, sagde han henvendt til damen fra Skovengen, og det udløste straks en replik:

- Jeg har svært ved at tro på forandring, for jeg har arbejdet med det i 16 år.

Jesper Livid Helles tog ordet igen:

- Jeg har haft kammerater, som man ikke har kunnet hjælpe i 20 år, men som er blevet hjulpet på et par måneder af de rigtige medarbejdere.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?