6. december 2019
Nordsjællands Grundskole og Gymnasium ligger på et stort areal lige øst for motorvejen ved Kokkedal-afkørslen. Nye planer skitserer en kombination af nyt skolebyggeri og et kæmpe indkøbscenter for pladskrævende varer og udvalgsvarer som tøj, cykler og sportsartikler. Foto: Lars Skov
Nordsjællands Grundskole og Gymnasium ligger på et stort areal lige øst for motorvejen ved Kokkedal-afkørslen. Nye planer skitserer en kombination af nyt skolebyggeri og et kæmpe indkøbscenter for pladskrævende varer og udvalgsvarer som tøj, cykler og sportsartikler. Foto: Lars Skov
Foto: Lars Skov/Fotograf Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Plan om nyt kæmpe indkøbscenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Plan om nyt kæmpe indkøbscenter
Fredensborg - 27. september 2017 kl. 04:51
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Investorer har fået politisk opbakning til at gå videre med planerne om et kæmpe indkøbscenter mellem Kokkedal og Hørsholm, hvor Cirkelhuset og Nordsjællands Grundskole og Gymnasium ligger, skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Privatskole har sikret sig i kæmpe projekt

Planen er, at der skal bygges en kæmpe biograf, et stort hotel og et handelsstrøg, der er omgivet af op mod 45.000 kvadratmeter med store butikker, pladskrævende varer.

En analyse fra Cowi viser, at det kan flytte markant på nordsjællændernes indkøbsmønstre i de kommende ti år, hvis projektet realiseres.

I Lyngby Storcenter, i Gentofte og den vestlige del af Hillerød vil de store udvalgsbutikker miste otte procent af omsætningen, viser beregningerne, fordi Hørsholm og Kokkedal samlet set vil opleve en stigning i omsætningen på 570 millioner kroner årligt.

- Størstedelen af handelslivet i Hørsholm støtter planerne, fordi det vil styrke området. Vi håber, at Erhvervsstyrelsen vil se på området som en helhed, siger borgmester Thomas Lykke Pedersen (S), Fredensborg Kommune.

Byrådet i Fredensborg Kommune vedtog mandag aften at anbefale, at Erhvervsstyrelsen udpeger området til aflastningscenter, hvilket er første afgørende skridt mod at realisere projektet.

For to år siden købte Nordsjællands Grundskole og Gymnasium selve ejendommen Cirkelhuset af den familie, der siden engang i begyndelsen af 1980'erne har ejet bygningerne. Det har åbnet for en nyudvikling af området - vel at mærke en ny udvikling, hvor skolen er en medspiller i det endelige resultat, og det udgør samtidig en del af skolens finansieringsmodel for at få råd til nye skolebygninger. I planerne ligger også en styrkelse af den internationale skole, hvilket ifølge rektor Claus Campeotto er noget, som virksomhederne i området efterspørger for at kunne tiltrække kvalificeret arbejdskraft.

arrow Kæmpe privatskole i første skridt mod nybyggeri
06. september 2017 kl. 04:48 Opdateret: kl. 17:13
grafik køb billede