15. juni 2021
Søndag den 13. juni er det Store Cykeldag. Det fejrer Cyklistforbundet med en tur fra Kokkedal med start klokken 10. Pressefoto.
Søndag den 13. juni er det Store Cykeldag. Det fejrer Cyklistforbundet med en tur fra Kokkedal med start klokken 10. Pressefoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: På cykel til Frederik den syvendes grotte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På cykel til Frederik den syvendes grotte
Fredensborg - 10. juni 2021 kl. 19:22

Vær med på en cykeltur på godt 25 kilometer til Jægersborg Hegn. Ruten begynder på Kokkedal Station, vestsiden, søndag den 13. juni kl. 10.00. og ad Kystbanestien til Jægersborg Hegn. Ved ankomst til Bøllemosen vil den blive spadseret i, og undervejs besøges Frederik den 7.'s grotte ved Skodsborg.

Bøllemosen ligger i den nordlige del af Jægersborg Hegn. Den har fået navn efter planten mosebølle, der vokser i området. Planten er en dværgbusk med klokkeformede blomster og blå bær, der ligner blåbær, men giver ikke blå læber og fingre. I 1880erne var mosen tilholdssted for nogle unge vagabonder, som fik deres betegnelse, bøller, efter planten. Måske kom de på grund af mosebøllens bær, der i ældre litteratur betegnes som let euforiserende. Ordet »bølle« stammer altså fra denne ellers så fredelige og romantiske skov.

Turleder Gert Lusty vil fortælle om Bøllemosen og meget andet undervejs på turen. På hjemturen køres der ad Grisestien tilbage til Kokkedal Station, og hjemkomst er mellem klokken 14-15. Der vil være pit-stop i Jægersborg Hegn, så husk madpakke, drikkevarer og eventuelt kaffe med videre. Alle er velkomne til at cykle med, det er gratis og tilmelding er ikke nødvendig.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?