18. juni 2021
En dagligstue omgivet af indersiden at et øjenlåg - sådan kunstnerisk set. Museets årelange kontakt til samtidskunstneren Pippilotti Rist kulminerede med en sanselig udstilling, der var populær også hos det yngre publikum. Pressefoto
gallery icon

Se billedserie

En dagligstue omgivet af indersiden at et øjenlåg - sådan kunstnerisk set. Museets årelange kontakt til samtidskunstneren Pippilotti Rist kulminerede med en sanselig udstilling, der var populær også hos det yngre publikum. Pressefoto
Foto: Poul Buchard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: På årets sidste åbningsdag: Landets mest populære kunstmuseum satte rekord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På årets sidste åbningsdag: Landets mest populære kunstmuseum satte rekord
Fredensborg - 03. januar 2020 kl. 06:33
Af Steffen Slot

Nogle gange er tal forunderlige. I 2018 satte kunstmuseet Louisiana publikumsrekord med 755.584 gæster, og da julen nærmede sig, viste prognoserne omtrent det samme publikumsantal - næsten.

På årets sidste åbningsdag rundede Louisiana rekorden og endte med at få 757.163 gæster i 2019. Dermed er de to mest velbesøgte år i museets historie kommet i rap her i slutningen af det seneste årti. Tallene glæder museumsdirektør Poul Erik Tøjner, og det er der en særlig grund til. 2019 bød ikke på en særlig kiosk-basker på museet.

- Vores program i 2019 var kendetegnet af stor mangfoldighed, og vi har præsenteret kunstnere, fx amerikanske Marsden Hartley, som ingen kendte i forvejen. Det er glædeligt og betydningsfuldt, at vores gæster søger nye perspektiver og nye oplevelser hos os. Når vi har så mange gæster i et år uden udstillinger med store klassikere, så mærker vi, at museet og hele vores vifte af aktiviteter og formidling har opnået relevans for mange mennesker - det ønsker vi skal fortsætte, og det er ambitionen med alt hvad vi foretager os, fastslår han og understreger:

- Det der for alvor betyder noget på Louisiana er, at vi kan mærke interessen for det, vi arbejder med. Det kan vi, og derfor glæder vi os over, at så mange gæster har besøgt museet og vores udstillinger. Den konkrete frem- eller tilbagegang fra år til år er vi ikke optagede af.

De over 757.000 museumsgæster har i 2019 oplevet den sanselige udstilling med Pippilotti Rist, hvor Sydfløjen var fyldt med farverig installationskunst, og de har mødt danske Dea Trier Mørchs i udstillingen »Røde mor«. Omkring sommeren var der et blik ind i kunstnernes skildringer af flugt og eksil, og evig foranderlige amerikanske Marsden Harley fra mellemkrigstiden var efteråret og vinterens store udstilling.

2019 var også et børnevenligt år på museet.

- Louisiana Børnehus fortsætter med at være fuld af liv og mange børn, der besøger museet. I 2019 fejrede Børnehuset 25-års fødselsdag, men det bliver ved med at udvikle sig i samspil med vores udstillinger - vi fornemmer en gensidig nysgerrighed og åbenhed, som vi forpligter os på fortsat at stimulere, forklarer Poul Erik Tøjner.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?