24. marts 2019
Én af de ni tiltalte blev frifundet i sagen, mens de resterende otte kan se frem til flere retsmøder. Foto: Allan Nørregaard.
Én af de ni tiltalte blev frifundet i sagen, mens de resterende otte kan se frem til flere retsmøder. Foto: Allan Nørregaard.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Otte personer medvirkede i knivstikkeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Otte personer medvirkede i knivstikkeri
Fredensborg - 12. oktober 2018 kl. 05:58
Af Christoffer Schyth Kjær
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Otte personer er blevet kendt skyldige i sagen om vold og knivstikkeri ved OK-tanken ved Humlebæk Centret, der fandt sted i foråret. Skyldsspørgsmålet er blevet afgjort ved retten i Helsingør.

arrow Læs også: Første dom i Nordsjælland: Tre mænd dømt ude af bandeområder

Ifølge retten er det blevet bevist, at otte af de ni tiltalte er skyldige efter anklageskriftet om grov vold, »mild« vold og medvirken i knivstikkeri. Det er blot en person, der stod bag selve knivstikkeriet. Han er derfor den eneste, der er blevet fundet skyldig i at have ført kniven. Det lå klart ganske tidligt i retssagen, at han havde haft en kniv på sig, da han fra starten erkendte at have haft den med, og at han smed den fra sig, da han sammen med de andre de tiltalte kørte fra gerningsstedet.

Ved retsmødet ved retten i Helsingør blev en af de ni tiltalte frifundet, fordi det ikke var bevist, at han havde deltaget i volden. Han blev derfor også løsladt.

Han var dog ikke den eneste, der kunne gå frit fra retsmødet. Seks af de tiltalte blev også løsladt, selvom deres straf skal besluttes senere på året. Her vil det vise sig, om specialanklager hos Nordsjællands Politi Margit Wegge vil få medhold fra dommerne om, at de otte skyldige skal straffes med opholdsforbud efter bandepakken.

Skulle det lykkes for hende, vil det betyde, at de tiltalte ikke må opholde sig i nogle meget specifikke områder som ifølge anklageskriftet gælder både Fredensborg Kommune, et område i Helsingør Kommune, et område i Hillerød Kommune, et område i Køge Kommune og et område i Fredericia Kommune.

Et vigtigt punkt i sagen var spørgsmålet om, hvorvidt der blev råbt »chop ham« under slagsmålet, som det fremgik i anklageskriftet. Det afviste de tiltalte i sagen under retsmøderne, da de blev spurgt om det af anklageren. De forskellige vidner i sagen kunne dog fra flere sider bekræfte råbene, og i sidste ende fandt retten det bevist, at der var blevet råbt »chop ham«.

arrow Drama: Skældsord og håndjern i knivstikkersag
21. september 2018 kl. 05:28 Opdateret: kl. 16:39
arrow Ni mænd fængslet efter knivstikkeri
20. april 2018 kl. 13:34 Opdateret: kl. 08:17

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede