26. maj 2020
Lørdag den 9. november fra klokken 11.30-12.30 kan man høre Karen Hegelund-Jensen fortælle om dragterne på Humlebæk Bibliotek. Der er gratis adgang.
Lørdag den 9. november fra klokken 11.30-12.30 kan man høre Karen Hegelund-Jensen fortælle om dragterne på Humlebæk Bibliotek. Der er gratis adgang.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Oplev Grønlands nationaldragter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Oplev Grønlands nationaldragter
Fredensborg - 08. november 2019 kl. 20:38
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I perioden lørdag den 9. november til mandag den 18. november kan man på Humlebæk Bibliotek se en udstilling om den grønlandske nationaldragt. Cand.scient.soc. Karen Hegelund-Jensen udstiller nogle af de forskellige dragter, som den grønlandske national- og festdragt består af.

I nutidens Grønland er nationaldragten en festdragt, og udstillingen vil indeholde en hel kvindedragt, en til en pige, der bliver konfirmeret, en pigedragt til første skoledag og en til en pige, som fylder to år. Lørdag den 9. november klokken 11.30 til 12.30 vil Karen Hegelund Jensen fortælle om dragterne til et foredrag på biblioteket. Hun har været aktiv i Foreningen Norden på vestegnen i mange år. I hendes opvækst har det grønlandske altid været en del af hendes DNA fra hendes mors familie, fra hendes fars side har hun siden sin barndom haft rødder til det Vestsjællandske.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?