25. maj 2019
Nina Askov satte sig for at skrive »Kørekort til kærlighed«, fordi hun selv havde taget nogle forkerte valg i sit liv. Foto: Allan Nørregaard.
gallery icon

Se billedserie

Nina Askov satte sig for at skrive »Kørekort til kærlighed«, fordi hun selv havde taget nogle forkerte valg i sit liv. Foto: Allan Nørregaard.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Også i kærlighed stopper man ved hajtænder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Også i kærlighed stopper man ved hajtænder
Fredensborg - 16. oktober 2018 kl. 17:45
Af Christoffer Schyth Kjær
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lader du din partner styre forholdet, glemmer du at lytte, eller er du slet ikke klar over din egen adfærd i parforholdet? Kærligheden byder på mange spørgsmål, og særligt dukker op, når man sætter sig for at lave en teoribog om kærlighed.

Ikke desto mindre er det, hvad forfatter Nina Askov har gjort med bogen »Kørekort til kærlighed«, hvori hun kommer med råd til, hvordan man kan gribe kærligheden lettere an.

- Bogen indeholder generelle retningslinjer til, hvordan man med fordel kan give sig i kast med kærligheden. Jeg bliver ved med at sige til folk, at vi kan det, vi ved. Og derfor er det vigtigt at reflektere over, hvem man er, inden man begiver sig ud i kærligheden, siger Nina Askov, der er uddannet coach og psykoterapeut.

Bogen bygger på interviews, som hun selv har foretaget med 40 singler, der alle har fortalt hende om deres opvækst, familie, ekskærester og kærlighedsliv. Og særligt har Nina Askov lagt mærke til, at opvæksten og de rammer, man kender, er afgørende for, hvordan ens kærlighedsliv udspiller sig.

- Der var mange af singlerne, der beskrev deres forældre, når de snakkede om deres ekskæreste. På godt og ondt havde de altså fundet kærester, der mindede om det, de kendte hjemmefra, siger Nina Askov smilende fra stolen i køkkenet i hendes lejlighed i Humlebæk, hvor hun har boet de seneste tre år.

I bogen sammenligner hun et kærlighedsforhold med at køre bil. Hun mener, at folk har en opfattelse af, at de automatisk kan navigere i og styre kærligheden, men at det ikke er så simpelt. Det kræver træning ligesom at køre bil, og man ville aldrig sætte sig bag rattet uden at have øvet sig og lært trafikkens regler først.

- Man skal reflektere over sin egen adfærd og derigennem forberede sig på kærligheden. Hvis man gik på listefødder i sin barndom, fordi man havde dominerende forældre, så skal man måske kigge efter noget andet, når man leder efter en partner. Man skal altså forberede sig på kærligheden, og så skal man stoppe ved hajtænder som i trafikken, siger Nina Askov og referer til, at forkerte værdier hos kæresten svarer til hajtænderne i trafikken. Det er altså blevet tid til at stoppe op, hvis man lækker mærke til dem.

Dårlige valg
48-årige Nina Askov har været sammen med sin mand i otte år og er stadig »helt pjattet« med ham. Det tog hende dog tid at fidne frem til, at det skulle være ham. Hun havde selv problemer med at finde ud af, hvad hun skulle kigge efter i et parforhold. Derfor blev hun inspireret til at undersøge kærligheden nærmere og skrive om bogen, som har taget lidt under et år at lave.

- Før i tiden faldt jeg for de forkerte, og ofte var de simpelthen bare ikke engagerede i forholdet. De gad mig ikke, så da jeg blev færdiguddannet, begyndte jeg at tænke over, hvad jeg kunne gøre anderledes, griner Nina Askov.

Hun forklarer, at hun aldrig har været i et forhold, hvor det hele har fungeret så godt, som det gør nu. Det skyldes, at de er enige om, hvilke værdier der er vigtige, at så er kommunikationen god.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede