3. april 2020
Nord for Kokkedal ved Græstedgård ligger nogle brakmarker, der gror til med tidsler. Hanne Berg (SF) foreslår, at det bliver et rekreativt naturområde. Sådan lød det i 2017 i Frederiksborg Amts Avis, da ideen blev præsenteret med opbakning fra Danmarks Naturfredningsforening i Fredensborg Kommune. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Nord for Kokkedal ved Græstedgård ligger nogle brakmarker, der gror til med tidsler. Hanne Berg (SF) foreslår, at det bliver et rekreativt naturområde. Sådan lød det i 2017 i Frederiksborg Amts Avis, da ideen blev præsenteret med opbakning fra Danmarks Naturfredningsforening i Fredensborg Kommune. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt naturområde: Uden stress for mennesker og fugle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt naturområde: Uden stress for mennesker og fugle
Fredensborg - 28. december 2019 kl. 18:41
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et nyt naturområde på 12,6 hektar er ved at tage form ved Græstedgård. Endnu dog kun på papiret.

arrow Læs også: Et åndehul - en kontrast til præstationsræs

Den gamle skøjtesø ved Græstedgård skal igen være fyldt med vand, og den eksisterende hegning til køer skal udvides.

En del af arealet skal udpines med høslet, og der skal også ske afgræsning og afbrænding. Sommerfugle og insekter skal få glæde af udsåning med en særlig frøblanding, og der skal laves insekthotel og stenbunke til fugle og fruer ved det eksisterende vandhul.

Det er nogle af planerne for det naturområde, som SF for to år siden foreslog på 12,6 hektar kommunalt ejet jord ved Græstedgård. Efter en periode med borgerinddragelse har byrådet netop sendt et forslag til plejeplan i høring.

En indhegning til hundeluftning er indtil videre droppet, da jordprøver viser, at arealerne ud mod vejen har det største potentiale til udvikling af god kvalitetsnatur, og der er også bekymring for parkeringsmulighederne.

Billede

På kortskitsen her man kan se planerne for de enkelte områder af det 12,6 hektar store areal.


Planerne sikrer, at det stadig er muligt at udvide idrætsarealerne i fremtiden, hvis det skulle være nødvendigt. Adgangen til området bliver gjort lettere ved slåning af de eksisterende trampestier, og der kommer en ny slynget trampesti langs læhegnet ind mod Karsemosegård.

Et særligt karaktertræk for området bliver, at kommunen får erfaringer med forskellige naturplejemetoder i damme område.

To-tre egetræer skal plantes og fungere som signatur for området, inspireret af egetræerne ved Krogerup Avlsgård. Ved et egetræ, der allerede er tilvokset i området, skal der opsættes en bænk - og det forventes, at egetræet bliver et oplagt klatretræ for børn.

De årlige udgifter kan holdes inden for det beløb, som kommunen får i landbrugsstøtte, fremgår det af sagsfremstillingen. Engangsudgifter på cirka 240.000 kroner skal betales af kommunen, da forvaltningen vurderer, at det ikke er muligt at finde fondsstøtte til kommunale projekter af - trods alt - så lille størrelse.

nyt Beboerne i den nordlige del af Kokkedal havde gerne set, at arealerne mellem villakvartererne og Holmegårdsvej også blev en del af naturområdet, men det har politikerne ikke taget med i planerne, der nu sendes i høring.