19. april 2021
Uge-Nyt kunne i denne uge fortælle om 91-årige Ella Jensen fra Humlebæk, der opgav Region Hovedsstadens bookingsystem. Nu er der godt nyt i sagen.
Uge-Nyt kunne i denne uge fortælle om 91-årige Ella Jensen fra Humlebæk, der opgav Region Hovedsstadens bookingsystem. Nu er der godt nyt i sagen.
Foto: Peter Mailand
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt forsøg i regionen: 85+-årige vaccineres hos egen læge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt forsøg i regionen: 85+-årige vaccineres hos egen læge

Efter massiv kritik iværksætter Region Hovedstaden nu et forsøg, hvor ældre borgere kan blive vaccineret imod Covid-19 hos egen læge

Fredensborg - 05. marts 2021 kl. 07:58
Af Peter Mailand

Efter massiv kritik af regionernes bookingsystemer iværksætter Region Hovedstaden nu et forsøg på vegne af alle regioner, hvor ældre borgere kan blive vaccinere imod Covid-19 hos deres egen læge. Det skriver regionen i en pressemeddelelse.

arrow Læs også: Efter voldsom corona-kritik: Nu er der svar fra Region Hovedstaden

Det er i første omgang 1000 ældre borgere på 85 år eller derover (vaccinationsgruppe 3), der får tilbuddet. Borgerne vil blive ringet op af deres praktiserende læge allerede i slutningen af denne uge og bliver vaccineret i starten af næste uge.

"Det er rigtig godt, at borgerne på 85+ nu får muligheden for at blive vaccineret tæt på deres hjem hos deres praktiserende læge. Der er i første omgang tale om en forsøgsordning, men går det godt, vil vi se på, om man kan udbrede muligheden for, at også andre borgerne kan blive vaccineret hos egen læge," siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) i meddelelsen.

24 kommuner med i forsøget

Som nævnt er det et forsøg, hvor en gruppe på 1000 85+-årige får tilbud om at blive vaccineret med Moderna-vaccinen hos deres egen læge.

Region Hovedstaden og PLO-Hovedstaden samarbejder om opgaven, som foregår i 24 kommuner i Region Hovedstaden.

Hos formand for Praktiserende Lægers Organisation i Hovedstaden (PLO-H) Peder Reistad vækker forsøgsordningen begejstring:

"Vi er meget glade for, at vi nu kan tilbyde vores ældste patienter at blive vaccineret i kendte og trygge rammer hos deres egen læge. Vi synes jo det giver god mening at gøre det hos os. De fleste har kort afstand til egen læge og er vant til at komme her i forbindelse med vaccination. Vi kunne også se en stor opbakning fra vores læger til at være med i dette forsøg. Fra vi sendte invitationen ud, gik der kun få timer, så havde vi over 200 klinikker, der havde tilmeldt sig," siger Peder Reistad.

arrow FAKTA: Kommuner i vaccineforsøg hos læger i Region Hovedstaden
04. marts 2021 kl. 20:24 Opdateret: kl. 20:35
arrow Opgav vaccinesystem: Først efter 12 dage fik Ellas familie en tid
03. marts 2021 kl. 08:44 Opdateret: kl. 08:57
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?