6. juni 2020
Kendt bas-stemme bliver vært på Jazzkanalen -  Jens Sølund fortæller om sin karriere og senere om Papa Bue Viking Jazzband.
Kendt bas-stemme bliver vært på Jazzkanalen - Jens Sølund fortæller om sin karriere og senere om Papa Bue Viking Jazzband.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny vært har levet 65 år med et instrument i hånden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny vært har levet 65 år med et instrument i hånden
Fredensborg - 19. maj 2020 kl. 19:14
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Torsdag den 21. maj klokken 15.00 er der premiere på en ny udsendelse på Jazzkanalen. Programmets vært bliver den kendte jazz bassist Jens Sølund, der i 20 år spillede i Papa Bue viking Jazzband.

Jens Sølund der bliver 75 sidst på året, begyndte allerede som 10-årig at spille violin og skiftede til kontrabas som 14-årig. Som 16-årig blev han medlem af Henrik Johansens Jazzband og har siden spillet med en hel stribe danske jazzorkestre her i blandt Papa Bue's Viking Jazzband. Det blev til optræden i mere end 30 lande i fem verdensdele og til flere end 40 lp'er. .

Den første udsendelse bliver bragt torsdag den 21. maj kl. 15.00 med genudsendelse mandag den 25. maj klokken 12.00 og tirsdag den 2. juni klokken 15.00. Udsendelsen omhandler hele hans karriere, lige fra den spæde start med violinen og den første bas, som han fik i konfirmationsgave. De første live-jobs, pladeindspilninger og meget mere. Det bliver en time i selskab med dansk jazz-historie.

Senere i juni vender Jens Sølund tilbage i æteren med en udsendelse om Papa Bue´s Viking Jazzband - en udsendelse, der nok bliver fuldt op med flere, da der er så mange gode oplevelser, anekdoter og musik at berette om. Den udsendelse vil også blive bragt en gang om ugen i tre uger så samme ugedage og klokkeslæt som den første udsendelse.

Jazzkanalen sender på FM 104,3 MHz fra Fredensborg og kan høres i store dele af Nordsjælland og har specialiseret sig i at lave jazzradio og kommer ud til det voksne publikum. Lyttere kan også finde musikken på DAB+ Nivå-sendenet og som online-streaming på nettet, de fleste radio apps og wifi radiomodtagere. Man kan også lytte med via hjemmesiden www.jazzkanalen.dk

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?