25. maj 2020
Monica Lylloff ses her med datteren Emma, der blev født for tidligt. Hun er familiens musikalske havfrue, der elsker vand - men også mentalt retarderet og autist, og det har givet familien Lylloff mange års indgående kendskab til systemets styrker og svagheder. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Monica Lylloff ses her med datteren Emma, der blev født for tidligt. Hun er familiens musikalske havfrue, der elsker vand - men også mentalt retarderet og autist, og det har givet familien Lylloff mange års indgående kendskab til systemets styrker og svagheder. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny græsrodsbevægelse høster 2500 medlemmer med klart budskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny græsrodsbevægelse høster 2500 medlemmer med klart budskab
Fredensborg - 07. marts 2019 kl. 10:39
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Pårørende til personer med handicap og psykisk sårbarhed skal have mere målrettet og effektiv hjælp hos kommunerne, mener ny græsrodsbevægelse, der på kort tid har fået stor opbakning.

arrow Læs også: Mor til tre skriver bog om tabuerne og den store livsglæde

På kun en uge har den nye Facebook-gruppe »Bak op om de pårørende til handicap og psykisk sårbarhed« fået mere end 2500 medlemmer. Initiativtagerne til bevægelsen er Monica Lylloff, forfatter til bogen »Seje mor« og bosiddende i Kokkedal, og Mia Kristina Hansen, formand for Foreningen for børn med angst. De er begge mødre til børn med særlige behov og har oplevet de store faldgruber, der findes i systemet. Nu vil de sammen forsøge at påvirke politikerne til at skabe bedre og mere ensartede muligheder for at søge hjælp til handicap og psykisk sårbarhed.

- Vi vil stille krav til politikerne om at lave en tilføjelse i serviceloven, så en familie hurtigt får tilknyttet en tovholder, der skal sikre en koordineret og målrettet indsats fra kommunen og myndighederne. Lige nu bliver alt for mange sendt rundt i systemet, og der er for stor variation i kvaliteten af hjælp fra kommune til kommune, forklarer Monica Lylloff i en pressemeddelelse.

Facebook-gruppen fokuserer ind på et problem, som tusinder af familier i pressede situationer oplever. Familierne må bruge mange timer ved tastaturet og telefonen, fordi de bliver kastet rundt mellem kommunernes afdelinger. Af 473 adspurgte oplever 34,5 procent, at de bruger 5 - 10 timer om måneden alene på at kontakte kommunen, mens 22,2 procent bruger mere end 10 timer.

- Det er alt for lang tid, som i stedet kunne være brugt sammen med det familiemedlem, der har behov for støtte. Selvom vi ifølge serviceloven har krav på hjælp, skal vi som pårørende besidde et enormt overskud for at få den. Mange opgiver simpelthen. Derfor bør loven laves om, så pårørende får en koordinator hos kommunen, der sørger for en hurtigere og mere effektiv proces, som vil være til gavn for alle, udtaler Mia Kristina Hansen.

arrow Sej mor med opråb: Tænk handicaphjælp som et livslangt samarbejde
31. januar 2019 kl. 08:30 Opdateret: kl. 08:30
Nu er det igen muligt at komme på restaurant. Har du savnet at gå ud og spise?