25. juni 2021
På skitsen ses en af de eksisterende bygninger til venstre i billedet. De centrale bevaringsværdige dele skal ombygges til fællesfunktioner omkring nye klyngebebyggelser, og et bofællesskab for seniorer indgår også som en del af planerne. Hvis politikerne følger forvaltningen indstilling, skal  de efter sommerferien tage stilling til, hvordan investorernes ide skal prioriteres i kommunens kommende lokalplaner.
På skitsen ses en af de eksisterende bygninger til venstre i billedet. De centrale bevaringsværdige dele skal ombygges til fællesfunktioner omkring nye klyngebebyggelser, og et bofællesskab for seniorer indgår også som en del af planerne. Hvis politikerne følger forvaltningen indstilling, skal de efter sommerferien tage stilling til, hvordan investorernes ide skal prioriteres i kommunens kommende lokalplaner.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu er der grøde i planer for seniorers bofællesskaber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Nu er der grøde i planer for seniorers bofællesskaber

To projekter med seniorbofællesskaber rammer den politiske dagsorden. Ind fra højre kommer ambitiøs plan for boliger omkring Ullerødgård i Kokkedal.

Fredensborg - 09. maj 2021 kl. 19:40
Af Steffen Slot

Efter en tur igennem en høringsperiode med kritiske borgere ser det nu ud til, at projektet for næste etape af Ulriksdal i Fredensborg bliver vedtaget.

Bygningerne i seniorbofællesskabet Kongeparken er trukket tilbage på grunden, således at der ikke bygges i to etager tæt ved rundkørslen. I stedet skal et lavere fælleshus fungere som den ønskede støjdæmpning.

arrow Læs også: Nye skitser for omstridt projekt: Nu ændrer kritik sig til forventning

Efter de seneste ændringer skal lokalplanen for 2. etape vedtages her i maj måned, og der er ingen kritiske høringssvar, bortset fra spørgsmål til den kommende vejføring til det langt større projekt inde bag Ulriksdal omkring palæet Villa Shaw. Her kommer politikerne til at stå til ansvar for adgangsveje, der måske skaber kø ved baneoverskæringen på Kongevejen - med heraf afledte farlige situationer.

Projektet har været nogle år undervejs og er blevet forsinket i forhold til investorens oprindelige ønske for fremdrift.

Nu bliver det spændende, hvordan politikerne i Plan-, Miljø- og Klimaudvalget vil reagere på planerne for et nyt, kommende projekt på et 24.000 kvadratmeter stort areal på Lågegyde 51.

Fire klynger i kæmpe park

Mellem Lågegyde og Dådyrvænget og Hjortevænget ligger en skøn, bevaringsværdig ejendom, som er blevet solgt for godt 30 millioner kroner i januar måned. En udvikler præsenterer nu et projektforslag med 40 rækkehuse, der er fordelt på fire klynger.

Det skal være rækkehuse i to etager for at bevare så meget som muligt at områdets park, og den primære del af den eksisterende bygninger bevares til mindre lejemål og fællesfaciliteter som spiseplads, bibliotek og værksteder. Der tales om seniorbofællesskab som en del af projektet.

Vejadgangen skal ske fra Lågegyde, og projektet kræver en ny lokalplan, da den eksisterende lokalplan kun tillader 24 boliger på arealet.

"Det er administrationens vurdering, at det foreslåede projekt understøtter kommunens Bolig-, Arkitektur- og Ejendomspolitik 2020, idet projektet bidrager til et varieret boligudbud til forskellige målgrupper og livsfaser, samt skaber et fællesskabsorienteret boligområde, som kommunen oplever stor efterspørgsel på, både fra familier og seniorer", fremgår det af sagsfremstillingen.

Et opmærksomhedspunkt er dog de to etager, eftersom de nærliggende villakvarterer er opført med boliger i en etage.

I den sammenhæng lægger forvaltningen op til, at projektet i august måned indgår i den kommende prioritering af lokalplaner i kommunen.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?