25. juni 2021
Auktionshuset er i alt 3835 kvadratmeter og rummer, som de andre auktionshuse, alt fra udstoppede dyr til vin, møbler, sofaer og meget andet.
Auktionshuset er i alt 3835 kvadratmeter og rummer, som de andre auktionshuse, alt fra udstoppede dyr til vin, møbler, sofaer og meget andet.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nivå er den optimale placering for nyt Lauritz-auktionshus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Nivå er den optimale placering for nyt Lauritz-auktionshus

Med lukningen af Lauritz’ afdelinger i Hørsholm og Helsingør er det nyåbnede auktionshus i Nivå det eneste i Nordsjælland. Selvom der er mindre plads, er der andre store fordele.

Fredensborg - 15. maj 2021 kl. 06:00
Af Thomas Kellermann

835 kvadratmeter lyder måske af meget. Ikke desto mindre er det mindre end det, Lauritz.com har været vant til at have af plads i auktionshuse i Nordsjælland.

For kort tid siden var der nemlig både et auktionshus i Helsingør og Hørsholm. Men de er altså lukket til fordel for auktionshuset i Nivå, der åbnede 6. april.

- Det korte og det lange er, at vi er tættere på flere af vores kernekunder, siger Julie Gram, der er fungerende filialchef og smykkeekspert hos Lauritz.com i Nivå.

For selvom der er mindre plads, er man nu tættere på motorvej, tog og mere opland i Nordsjælland og København, forklarer hun.

- Vi er meget tilfredse med at ligge kystnært, men stadig centralt. Ideelt set havde vi haft mere plads, men vi er meget tilfredse med placeringen, hvor vi er mere tilgængelige, siger Julie Gram fra auktionshuset på Stejlepladsvej tæt på det gamle Nivå.

Dog har der været det, hun kalder »børnesygdomme«. Skiltet ude foran ligger for eksempel ned foran væggen i stedet for at være hængt op, og indgangen har været indrettet, så kunder har haft svært ved at finde ud af, hvordan de kom ind i auktionshuset.

- Muligheden for at flytte ind her bød sig pludseligt, og så skulle vi rykke på det, hvilket betød, at vi fik mindre forberedelsestid, siger Julie Gram. Samtidig understreger hun, at man er ved at få styr på de sidste ting, og det generelt har været en blød start.

Lidt af hvert

På trods af den bløde start er auktionshuset fyldt op til randen, og de to fuldtidsansatte fotografer har nok at lave. Der er både møbler i klassisk dansk design, som er noget af Lauritz.coms kernerepertoire, udstoppede dyr, smykker, lamper, vin og sågar en gammel operationslampe og et kunstværk, der forestiller en robot med solbriller på. Sidstnævnte er godt nok ikke det kønneste, medgiver Julie Gram, men det var en del af en pakke, hvor man tog værket for at få andre med hjem.

- Man kan godt sige, vi er mere kræsne, når vi har mindre plads. Vi vurderer altid, at hver »logde« skal være minimum 800 kroner værd, hvis vi skal tage det ind, siger Julie Gram.

Med »logde« mener hun for eksempel fire stole, der udgør et sæt og sælges til en samlet pris. Og selvom det er til at få øje på utallige stole, borde og sofaer, der tager godt med plads, er hun ikke nervøs for, at man pludselig står med håret i postkassen.

- Vi kommer ikke til at få pladsmangel. Hvis vi får for meget ind til at have her, lejer vi noget opbevaringsplads.

Auktionshuset i Nivå har åbent mandag-onsdag klokken 11 til 15, torsdag fra 11 til 17, fredag 11 til 15 og lørdag fra 10 til 14. Statistisk har man ikke gjort op, hvor mange kunder, der har været, eller hvor meget der er blevet solgt for, siger Julie Gram.

- Det er meget organisk, og nogle dage er mere travle end andre. Men vi har haft en fin start, og vores lastbiler har hentet godt med varer fra kunder, siger hun.

Hun tilføjer, at man vil glæde sig til at holde en stor åbningsfest, hvor både naboer og hele oplandet er velkomne, når restriktionerne tillader det.

Lauritz.com Nivå
  • Ligger på Stejlepladsvej 15. Auktionshuset ligger ikke i det gamle Stark, men nogle af de andre gamle lagerbygninger.
  • Når restriktionerne tillader det, vil varehuset holde stor åbning, hvor de også glæder sig til at møde naboerne, siger Julie Gram.
  • Se mere på www.lauritz.com.
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?