5. august 2021
Niels Storgaard Simonsen (i midten) blev fejret med en afskedsreception. Her ses han sammen med borgmester Thomas Lykke Pedersen og Kulturformand Ulla Hardy-Hansen. Pressefoto.
Niels Storgaard Simonsen (i midten) blev fejret med en afskedsreception. Her ses han sammen med borgmester Thomas Lykke Pedersen og Kulturformand Ulla Hardy-Hansen. Pressefoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Museumsleder takkede af

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Museumsleder takkede af

Den tidligere leder af Fredensborg Museum, Niels Storgaard Simonsen blev tirsdag fejret med en afskedsreception på rådhuset

Fredensborg - 23. juni 2021 kl. 08:35

Efter 13 år som leder af museet i Avderød takkede Niels Storgaard Simonsen af. Det skete tirsdag med en afskedsreception på rådhuset, hvor Borgmester Thomas Lykke Pedesen (S) og formand for Kulturudvalget Ulla Hardy-Hansen (K) takkede af på vegne af kommunen.

Selv lød det fra dagens hovedperson.

"Engang i begyndelsen af 2007 ringede min telefon. Det var min forgænger som formand for Karlebo Lokalhistoriske Forening, Mogens de Neergaard, der var i røret.

"Ved du hvad Niels", sagde han "jeg har tænkt mig at trække mig som formand ved den kommende generalforsamling". Umiddelbart forstod jeg jo godt, hvad han sagde, men jeg forstod ikke, hvorfor netop jeg skulle have det at vide?"

"Var det ikke noget for dig?" sagde han så" Jeg svarede - lidt overrasket - vist noget i retning af "Øh, det ved jeg sandelig da ikke rigtigt". Og om jeg overhovedet på det tidspunkt var medlem af foreningen, det er jeg faktisk i tvivl om. Men enden på det hele blev altså, at jeg sagde ja. Og jeg blev så valgt på den efterfølgende generalforsamling," sagde Niels Storgaard Simonsen og fortsatte:

'Mit tredje arbejdsliv'

"Dermed begyndte det, jeg har kaldt "mit tredje arbejdsliv". Jeg var som ung glad for min officerskarriere i flyvevåbnet og senere min karriere som civil ansat akademiker ved Forsvarsministeriet. Men om mit "tredje arbejdsliv", da må jeg sige med titlen på Poul Schlüters bog: "Sikken et liv". (Kæmpestor smiley)," sagde han i sin tale.

"Da jeg så kort tid efter havde et overdragelsesmøde med Mogens på museets kontor, gik det først for alvor op for mig, at der jo ikke blot var tale om et almindeligt formandsjob? Næh, der fulgte såmænd også et helt museum med i købet! - Men dermed begyndte så 13 gode, 13 spændende og 13 meget lærerige år," sagde Niels Storgaard Simonsen og takkede alle de frivillige der har hjulpet igennem årerne.

/pm

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?