30. juli 2021
Hvor er det rart, at du sætter ord på dine følelser og tør skrive om tabuerne. Sådan er der flere, der har skrevet og sagt, efter at de har læst bogen »Seje mor. En fortælling om livet med tre børn med særlige behov«. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Hvor er det rart, at du sætter ord på dine følelser og tør skrive om tabuerne. Sådan er der flere, der har skrevet og sagt, efter at de har læst bogen »Seje mor. En fortælling om livet med tre børn med særlige behov«. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mor til tre skriver bog om tabuerne og den store livsglæde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mor til tre skriver bog om tabuerne og den store livsglæde
Fredensborg - 31. januar 2019 kl. 08:36
Af Steffen Slot

»Giv aldrig op« er et hovedbudskab i Monica Lylloffs bog »Seje mor«, hvor hun også tør sætte ord på tabuer, når man har tre børn med særlige behov.

arrow Læs også: "Uanset hvilket problem de havde, gik det samme igen på kryds og tværs af landet"

I bogen fortæller Monica Lylloff , hvordan hun på et tidspunkt var i tvivl om, hvorvidt hun kunne elske sine tvillinger, når de ville få så store handicap livet igennem.

Monica og Søren Lylloff fra Kokkedal er forældre til Kristoffer, en 13-årig sjov og omsorgsfuld »filosof«, der er ramt af angst og ADHD. Lillesøster Sarah på 11 år er impulsiv, kreativ og har søvnforstyrrelser og ADHD, og tvillingesøsteren Emma er familiens musikalske havfrue, der elsker vand - hun er også mentalt retarderet, autist og kommer aldrig til at gå, fordi hun fik en hjerneblødning efter fødslen.

De to piger er født 11 uger for tidligt.

I de 11 år, der er gået siden fødslen, har Monica Lylloff lært at bearbejde sine følelser og samlet sine erfaringer i bogen, der slutter med 10 gode råd. På det tidspunkt i interviewet hæver hun stemmen i begejstring, for det er lige netop dét, som hele bogen handler om, siger hun og peger på det 10. råd:

»Giv aldrig op. Du er sejere end du tror«.

- Jeg prøver virkelig på at give det råd videre, også til mine børn. Man giver ikke op. Det gør man bare ikke, siger hun og fortæller, at det har fulgt hende igennem hele livet, og hvis man ikke giver op, plejer der at komme en løsning, siger hun.

Se billederne og læs nogle af de gode råd, som Monica Lylloff har samlet i sin bog. Læs også den tilknyttede sn.dk+ artikel, hvor Monica Lylloff kommer med et opråb og en opfordring til den måde, velfærdsstaten hjælper handicappede familier.

Fakta:
Monica Lylloff. Seje mor. En fortælling om livet med 3 børn med særlige behov.

Bogen er et opråb til velfærdssystemet, en personlig beskrivelse af familiens hverdag og Monica Lylloffs tanker og samtidig fyldt med en række gode råd til, hvordan man tackler en svær livssituation.

Monica, Søren, Kristoffer, Emma og Sarah bor i Kokkedal. Læs mere på www.monicalylloff.dk, hvor bogen også kan købes - det kan den også hos boghandlerne og på Saxo.com

arrow Sej mor med opråb: Tænk handicaphjælp som et livslangt samarbejde
31. januar 2019 kl. 08:30 Opdateret: kl. 08:30
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?