26. januar 2021
I mange år har Monica Lylloff været en stemme for de handicappede i Fredensborg Kommune. Bogen »Seje mor« blev springbrættet til en kampagne, hvor hun med hjælp fra andre i samme situation har formået at skabe en national dagsorden om handicappedes vilkår.
I mange år har Monica Lylloff været en stemme for de handicappede i Fredensborg Kommune. Bogen »Seje mor« blev springbrættet til en kampagne, hvor hun med hjælp fra andre i samme situation har formået at skabe en national dagsorden om handicappedes vilkår.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mor til tre får handicappris for at sætte en national dagsorden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mor til tre får handicappris for at sætte en national dagsorden
Opdateret 13. november 2019 kl. 14:11
Fredensborg - 13. november 2019 kl. 13:33
Af Steffen Slot

Monica Lylloff fra Kokkedal får Handicapprisen 2019 for at sætte handicappede, psykisk sårbare og deres pårørendes vilkår på den politiske dagsorden med kampagnen #enmillionstemmer.

arrow Læs også: Mor til tre skriver bog om tabuerne og den store livsglæde

- Hun været med til at løfte handicapdagsordenen nationalt. Monica Lylloff har leveret et eminent bidrag til forståelse af, hvordan familielivet fungerer og håndteres, når familiemedlemmer har særlige behov. Monica har med stort engagement afholdt foredrag, møder med ministre og ordfører for at forbedre handicappede og deres pårørendes forhold, og har også skrevet bogen "Seje mor" om sit eget liv, som mor til tre børn med særlige behov, forklarer Kristian Hegaard (R), formand for Handicaprådet.

Af begrundelsen fremgår også, at Monica Lylloff ikke går efter en konfronterende dialog, men går konstruktivt til sagen ved at beskrive konkrete levevilkår for familier, der har familiemedlemmer med særlige behov. Hun har også bidraget til øget tilgængelighed for borgere i Fredensborg Kommune med funktionsnedsættelser ved at få idéen om en badebro på Nivå Strand særligt til målgruppen.

Prisen overrækkes ved en reception i forbindelse med FN's internationale handicapdag tirsdag den 3. december. Receptionen finder sted på Lindegården, Lindelyvej 6 i Fredensborg klokken 16.00. Der er offentlig adgang og prisen vil blive overrakt afformand for Handicaprådet Kristian Hegaard (B).

arrow Sej mor med opråb: Tænk handicaphjælp som et livslangt samarbejde
31. januar 2019 kl. 08:30 Opdateret: kl. 08:30
Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?