22. maj 2019
Fredensborg Slotshave lider i varmen. Planter og træer skifter den grønne farve ud med gule og brune farver. Foto: Christoffer Schyth Kjær.
Fredensborg Slotshave lider i varmen. Planter og træer skifter den grønne farve ud med gule og brune farver. Foto: Christoffer Schyth Kjær.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Møl angriber træer i slotshave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Møl angriber træer i slotshave
Fredensborg - 08. august 2018 kl. 04:02
Af Christoffer Schyth Kjær
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kastanietræerne på Konge Allé i Fredensborg Slotshave er udsat for et mølangreb, der har gjort det af med sommerens grønne farver.

Minérmøl har angrebet kastanietræerne, der pryder Konge Allé i Fredensborg Slotshave. Derfor har bladene fået en gulbrun farve, som ellers først burde tone frem i løbet af efterårsmånederne. Det skyldes formentlig, at sommeren har været så varm og tør i år, vurderer John Nørgaard Nielsen, slotsgartner ved Fredensborg Slot.

- Minérmøllene kom til Danmark for 10-15 år siden på grund af de stigende temperaturer, og på en varm sommer kan de nå at formere sig i to omgange, siger John Nørgaard Nielsen, der dog ikke er nervøs for, at mølangrebet vil tage livet af de gamle kastanietræer.

Problemet med de små møl er ikke nyt, og der bliver også nikket genkendende til det fra Louise Møller, der er havefaglig rådgiver hos Haveselskabet,

- Vi ser de her angreb på kastanietræer flere steder i Danmark. I år er det tydeligt langs søerne i København, men vi ser det også mange andre steder. Det er ærgerligt, for træerne er ikke ret flotte at kigge på, når de ser sådan ud, siger Louise Møller, der forklarer, at minérmøllene lægger æg mellem bladpladerne, hvorfra deres larver spreder sig for at spise af bladene, og så får de den mørke farve.

Men det er ikke bare sådan at skifte træerne ud. Det tager nemlig mange år for dem at nå op i samme størrelse.

- Det er en svær problemstilling at stå i, når kastanietræerne bliver angrebet af de her møl. Træerne er nemlig ikke pæne, men det er også drastisk at skifte dem ud, for det vil tage årevis, før de nye træer har samme størrelse, siger Louise Møller.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede