23. november 2017
Anledningen er særudstillingen om venskaber, hvor Krass Clements serie af en ensom mand på et værtshus i Irland er med - i uddrag.
gallery icon

Se billedserie

Anledningen er særudstillingen om venskaber, hvor Krass Clements serie af en ensom mand på et værtshus i Irland er med - i uddrag.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mød manden, der fotograferer følelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mød manden, der fotograferer følelser
Fredensborg - 20. marts 2016 kl. 10:24
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den danske fotograf Krass Clement udgav i 1996 bogværket 'Drum. Et sted i Irland', som af mange er udpeget til at være en af de vigtigste serier i fotografiets historie.

Udvalgte billeder kan lige nu opleves på særudstillingen »Venskaber« på Nivaagaards Malerisamling. Tirsdag 29. marts klokken 17 besøger kunstneren selv malerisamlingen, hvor han vil fortælle om den aktuelle serie, sit oeuvre og sit blik på kunstens forudsætninger og bevæggrunde.

Clement har altid foretrukket bogen som medie. Han debuterede med bogen »Skygger af øjeblikke« i 1978, og siden er det blevet til ikke færre end 21 bogværker. Hans formsprog er dokumentarisk, men det han fotograferer er ikke kun virkeligheden, det er følelser, siger han selv. Det dokumentariske får en poetisk dimension, der for alvor kommer til sin ret i bogformen, hvor en fortælling kan folde sig ud. Krass Clement er repræsenteret på museer i ind-og udland, heriblandt Museum of Modern Art i New York. Som den første fotograf blev han i 1997 tildelt Statens Kunstfonds livsvarige ydelse.

Artist talken er gratis for årskortholdere, eller når entreen til museet er betalt.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk