27. maj 2020
I samarbejde med Per Møllehøj udgav Birgitte Soojin i 2017 albummet Pergitte, hvor hun fortolker amerikanske jazzstandarder.
I samarbejde med Per Møllehøj udgav Birgitte Soojin i 2017 albummet Pergitte, hvor hun fortolker amerikanske jazzstandarder.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Moden, selvsikker - uomgængelig på jazzscenen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Moden, selvsikker - uomgængelig på jazzscenen
Fredensborg - 16. september 2019 kl. 20:19
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Birgitte Soojin er en uomgængelig stemme på den skandinaviske jazz-scene. Soojin har en enestående evne til at fortælle en historie med sjælden charme og personlig tilstedeværelse - hun gør jazzen aktuel og bærer samtidig traditionen med stor respekt og moden selvsikkerhed.

Søndag den 29. september klokken 15.30 kommer hun til Lagunen på Nivå Havn for at give koncert. Med sig har Soojin sine eminente makkere, guitarist Per Møllehøj og bassist Thomas Vang.

Det er Nivå Musiklaug, der arrangerer koncerten, og det er musiklaugets ord, der går igen i denne præsentation. Birgitte Soojin er koreansk født og opvokset i Norge. Hun kom egentlig til København for at læse teologi, men endte som jazz-sangerinde. Under studierne var Soojin en ivrig gæst på de københavnske jazz-klubber, og her fandt hun inspirationen til at udleve sit eget jazz-univers - og der var særligt én, der inspirerede hende, nemlig den danske crooner Asger Rosenberg, der døde i 2006.

Koncerten arrangeres af Nivå Musiklaug, hvis aktiviteter spænder over et aktivt musikalsk samvær, både som udøvende musikere og som arrangører af musikalske begivenheder. Musiklaugets mission er at fremme og udbrede den musikalske folkekultur i lokalområdet. Billetter koster 130 kroner og kan bestilles via 49146611.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?