21. februar 2020
På denne meget tidlige skitse kan man se de områder, der er i spil omkring Cirkelhuset og McDonalds i Kokkedal på kanten af kommunegrænsen til Hørsholm.
På denne meget tidlige skitse kan man se de områder, der er i spil omkring Cirkelhuset og McDonalds i Kokkedal på kanten af kommunegrænsen til Hørsholm.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Medvind til at bygge højt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Medvind til at bygge højt
Fredensborg - 09. september 2019 kl. 05:16
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Politisk flertal vil arbejde videre med højt hotelbyggeri, men placering og endelig højde er slet ikke afgjort. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Investor forklarer: Højt hotel til forretningsfolk og familier

Et hotelbyggeri i 70 meters højde og en ny bymidte med samlet set 80.000 kvadratmeter nybyggeri og 30.000 kvadratmeter til detailhandel får ikke byrådspolitikerne i Fredensborg Kommune til at træde på bremsen.

Nu skal der arbejdes videre med at finde en egnet placering, og højden skal også diskuteres, men grundtanken har opbakning i Plan-, Miljø- og Klimaudvalget i Fredensborg Kommune.

- Vi skal selvfølgelig finde den bedst mulige placering til en så høj bygning. Det er et stort projekt, og jeg vil gerne have, at vi får en måned med borgerinddragelse, inden vi sætter gang i det egentlige arbejde med lokalplanen, siger Lars Simonsen (R), der formand for Plan-, Miljø- og Klimaudvalget.

I den forbindelse er han opmærksom på to ting. Dels balancen mellem borgerinddragelse og tidsforbruget, fordi ingen er interesseret i, at en afgørelse om projektet kommer til at tage mange år. Omvendt skal der være tid til at høre borgerne.

Dels er det vigtigt at lægge snittet, så de nye butikker ikke kommer til at udkonkurrere handelslivet i Hørsholm.

- Butikkerne i Hørsholm har en bekymring, men egentlig har vi jo fælles interesser, fordi vi ønsker heller ikke, at den nye bymidte udkonkurrerer vores egne bymidter, sger Lars Simonsen.

SF's Hanne Berg var den eneste politiker, der stemte imod planerne om at bygge højt.

- Jeg er grundlæggende skeptisk, og jegsynes, at der skal være grænser for væksten. At bygge 70 meter er meget voldsomt, og jeg er i det hele taget bekymret for hele projektet med så meget detailhandel i området. Flertallet siger, at det skal reguleres, så der ikke kommer dagligvarebutikker og butikker, der kan konkurrere mod Nivå, Humlebæk og Hørsholm. Men vi så jo med bycenteret ved rådhuset, at det havde stor betydning for især Nivå Centret. Og jeg kan jo se, at der stadig er tomme lejemål nede bag Føtex. Derfor er jeg nervøs for, hvad byrådet senere kan finde på, hvis der bygges for meget, så lejemål kommer til at stå tomt, siger Hanne Berg (SF), der kun har et mandat i byrådet og derfor slet ikke kan blokere for projektet.

- Min indflydelse på projektet i Kokkedal vil jeg bruge på at gøre det så bæredygtigt som muligt. Miljø og sundhedsmæssigt, ressourceforbrugsmæssigt og klimamæssigt. Væksten skal ikke være uhæmmet men begrænses, tilføjer hun.

arrow Ny bymidte kan få Nordsjællands højeste bygning
02. september 2019 kl. 05:03 Opdateret: kl. 10:55
arrow Plan om 70 meter højt hotel
02. september 2019 kl. 03:19 Opdateret: kl. 10:54