15. maj 2021
Bestyrelsen for Blixenklubben er fra venstre Pia Jensen, Caja Winterø, Elizabeth Vonsild, forkvinde Linda Thyregod, Vivien Middelboe og Anne Dorthe Berg. En af de to suppleanter, Merete Mørup, er ikke med på billedet. Foto
Bestyrelsen for Blixenklubben er fra venstre Pia Jensen, Caja Winterø, Elizabeth Vonsild, forkvinde Linda Thyregod, Vivien Middelboe og Anne Dorthe Berg. En af de to suppleanter, Merete Mørup, er ikke med på billedet. Foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Manden kom inspireret hjem: Nu har konen sin egen klub

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Manden kom inspireret hjem: Nu har konen sin egen klub

Ny Blixenklub for kvinder fra 60 år vil inspirere hinanden og være sammen

Fredensborg - 17. april 2021 kl. 07:30
Af Fred Jacobsen

Linda Thyregods mand kommer inspireret hjem, når han har været til møde i den lokale Hemingwayklub, et netværk for mænd i +60 års alderen.

arrow Læs også: Se billederne: Dronningens fødselsdag blev igen markeret trods corona

Så da Linda selv gik på pension efter et arbejdsliv som blandt andet afdelingssygeplejerske på Herlev Hospital, ville hun også være med i sådan et netværk. Så hun søgte optagelse i kvindernes pendant til Hemingwayklubben, Blixenklubben, i Hørsholm.

Her lød svaret imidlertid, at de ikke optog personer, der ikke bor i kommunen.

Hvad gør man så? Man stifter da sin egen Blixenklub.

Det er sket på en stiftende generalforsamling i februar. Linda Thyregod er nu forkvinde for klubben, og den er klar til at tage imod interesserede kvinder til en række planlagte arrangementer fra august. Og kalenderen er allerede fyldt op, så der er noget at komme efter ved møderne hver 14. dag for resten af året, fortæller Linda Thyregod.

Mangler lokale

"Vi håber - og regner med - at få lokaler i Byens Hus i Kokkedal. Interessen er der, ser det ud til. Da vi slog noget op om klubben på Facebook lkom der hurtigt 26 mails fra kvinder, der gerne vil være med," fortæller Linda Thyregod til Uge-Nyt. Hun forventer stor tilslutning og bebuder derfor allerede nu, at der højst kan være 120 medlemmer.

Samvær og inspiration

Hjørnestenene i Blixenklubben er socialt samvær, ny viden og inspiration. Og som hos mændene i Hemingwayklubberne handler det om netværk, som ofte har det med an tørre ud når man forlader et aktivt arbejdsliv.

Der findes i forvejen Blixenklubber i flere nabokommuner, eksempelvis i Hørsholm og Rudersdal, og nu altså også i Fredensborg Kommune. Og selv om klubben har taget navn efter den markante kvindelige forfatter, handler det som sådan ikke om Karen Blixen.

Sæsonen er planlagt

Der er foreløbig planlagt et foredrag om Grevinde Danner, Rungstedlunds direktør Elisabeth Nøjgaard vil fortælle om Karen Blixens pagter, Fredensborgs viceborgmester Ulla Hardy-Hansen om visionerne på ældre- og kulturområdet i kommunen.

Der er også et arrangement på vej med Krogerup/Aarstidernes direktør Anette Hartvig, Humlebæk, som vil fortælle om sin erhvervsmæssige baggrund og en repræsentant for en gruppe, der søger etablering af et seniorbofælleskab vil fortælle, hvordan man rent praktisk arbejder. Også Helsingørs borgmester Benedikte Kiær er på plakaten i starten af det nye år.

Mød stifteren

Til det første møde den 23. august vil det være stifter af Blixenklubberne, Florence Laraignou, der lægger ud. Og så er der også langt an til en julefrokost i december.

Den nye Blixenklub i Fredensborg har oprettet egen hjemmeside. Bliv klogere på klubben HER.

arrow Kæmpestutteri giver hovedbrud og ryger i byrådet
16. april 2021 kl. 08:00 Opdateret: kl. 08:27
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?