17. april 2021
Nivaagaards Malerisamling iværksætter nu den omfattende klimarenovering, der vil forløbe over det næste halve år. Pressefoto.
Nivaagaards Malerisamling iværksætter nu den omfattende klimarenovering, der vil forløbe over det næste halve år. Pressefoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Malerisamling skyder stort renoveringsprojekt i gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Malerisamling skyder stort renoveringsprojekt i gang

Nivaagaards Malerisamling sætter nu det store renoveringsprojekt i gang, som museet offentliggjorde sidste år, til i alt 35 millioner kroner

Fredensborg - 09. marts 2021 kl. 06:52
Af Peter Mailand

Renoveringsprojekt Nivaagaards Malerisamling sætter nu det store klimarenoveringsprojekt i gang, som museet i Nivå offentliggjorde planerne for sidste år.

I alt skal museet renoveres for 35 millioner kroner og projektet vil løbe over to etaper de kommende måneder.

Frem til juni måned renoveres den ene halvdel af udstillingssalene, museets søjlesal og tilstødende sal, og der opføres jordvarmeanlæg og et nyt teknikhus. Den anden halvdel af projektet fuldføres fra juni til oktober museets Gl. Afdeling og tilstødende sal. Så snart genåbningen efter corona-nedlukningen tillader det, vil den halvdel af museet, hvor der skiftevis ikke renoveres, være åben for publikum," skriver museet i en pressemeddelelse.

Nye oplevelser

Planen er at renoveringen skal give bedre kunstoplevelser på malerisamlingen.

"Forbedringerne giver mulighed for en bedre styring af temperatur og luftfugtighed i udstillingssalene, så museet fremtidssikrer sin kunstsamlingen bedst muligt og samtidig kvalificeres til at indlåne kunstværker af højeste kvalitet. Udstillingssalenes nye ovenlys vil højne æstetikken og give publikum mulighed for at møde malerierne i det naturlige lys, som de blev skabt i. De fleste af museets ovenlysvinduer har de senere år været permanent tildækkede for at undgå, at det blev for varmt, og fordi glasset ikke justerede lysindfaldet og lysstyrken," lyder det fra museet.

Nye ovenlysvinduer

"Renoveringen er i sin helhed båret af bæredygtige løsninger i form af nye ovenlysvinduer, der forbedrer bygningsskallens egenskaber, LED-belysning, effektive ventilationskanaler og et jordvarmeanlæg, der supplerer energiforsyningen. Det er banebrydende, at der i en eksisterende museumsbygning omlægges energiforsyning fra fossilt brændstof til bæredygtig jordvarme, der både kan varme og køle luften i udstillingssalene," lyder det videre.

De nye tekniske installationer samles i et nyt teknikhus i forlængelse af museets søjlesal mod nord. Tilbygningen afgiver ekstra kvadratmeter på museet til en udvidet garderobe, tiltrængt depotplads og et nyt kontor.

Støtte fra fire fonde

Det er takket være store donationer fra landets fire største fonde at projektet nu kan realiseres. De fire fonde der til sammen har doneret 35 millioner kroner er: Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, VILLUM FONDEN, Augustinus Fonden og A.P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til almene Formaal.

Det er Julius Nielsen & Søn der er hovedentreprenør på projektet og arkitekt Jens Bertelsen og Kasper Bendtsen fra Bertelsen & Schewing er rådgivere på projektet.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?